Gratis verheldersessie

Zou je meer uit jezelf en uit je leven willen halen dan je nu doet?

Vind je dat lastig, neem je steeds dezelfde afslag en ben je, al pratende, niet verder gekomen?

Dan is het tijd om het anders aan te pakken en een andere bril op te zetten zodat er weer scherper beeld ontstaat!

Wil jij op een andere manier een verhelderend beeld van jezelf?

Vlieg het eens anders aan
Om meer uit jezelf te kunnen halen en je eigen richting te vinden is het belangrijk om eerst te kijken naar wie je zelf bent, wat je mogelijkheden zijn en wat je nu écht wilt.

  • Misschien weet je niet wat je eigenlijk wilt
  • Pas je je vaak aan
  • Overheerst het getetter in je hoofd
  • Vind je het lastig om naar je gevoel te luisteren?

Soms is alles al gezegd of zijn er geen woorden om iets te duiden.

Als je onbewuste zaken bewust wil maken en er woorden aan wil geven kan het kijken naar je kleurvoorkeuren en het analyseren van je kleurgebruik enorm helpen.

Wat doet kleur?
Kleur is licht en een zichtbare golflengte of straling. Licht heeft een enorme invloed op ons. Net zoals onzichtbare golflengtes ons eten verwarmen in de magnetron, uv-straling melanomen kan veroorzaken en röntgenstralen het mogelijk maken om de inwendige mens op de foto te zetten.

Elke kleur heeft zijn eigen golflengte en geeft andere signalen af. De signalen van licht en kleur kunnen we ‘zien’ met ons brein. Via onze ogen gaan deze signalen naar het centrum van ons brein (hypothalamus) en via onze huid wordt dit op celniveau opgenomen. De hypothalamus op zijn beurt geeft weer boodschappen door aan andere delen van het lichaam, zodat lichaam en geest en onze gevoelen en emoties beïnvloed worden door kleur!

 Hoe we worden beïnvloed!
Gedurende de dag worden we meer beïnvloed door kleur dan we vaak denken. Elke kleur geeft een reactie, net als bij een verkeersbord. Een rood verkeersbord bij gevaar, blauw voor informatie en geel om ons alert te maken op een nieuwe situatie. Zo lokken warme kleuren in een etalage (bijvoorbeeld rood) je sneller een winkel binnen en zorgen krachtige kleuren dat je sneller je portemonnee trekt! Ben je eenmaal in de winkel dan is het belangrijk dat je je ontspant want als je langer blijft hangen koop je meestal meer en daar helpt het koele blauw dan weer goed bij!

De reclamewereld weet dat goed en maakt daar ook gretig gebruik van. Bij het kiezen van een product laten we ons vaak verleiden door de kleur. Heeft een product een etiket of verpakking met groen dan hebben we daar een gezond, biologisch en vers idee bij. Ook McDonalds, met zijn gele M, heeft sinds een aantal jaar de rode achtergrond vervangen voor groen! Moeten we op de kleintjes letten dan kiezen we niet zo snel een product met bordeaux en goud in de verpakking.

Kleur vertelt hele verhalen
Als bloemstyliste wist ik jaren geleden al dat kleur een belangrijk onderdeel was om mee te werken. Met bloemen vertel je een verhaal en met kleur kun je een gevoel uitdrukken. Zo kan je met roze bloemen iemand laten weten dat je meeleeft, zijn gele bloemen een goede keus als je iemand een hart onder de riem wil steken en wil je iemand de liefde betuigen dan is rood de aangewezen kleur.

Word jij wel eens verkeerd ingeschat?
Kleur reist met de snelheid van het licht en heeft al heel veel verteld voordat we een woord hebben uitgebracht! Zo gaat dat ook met de kleding en kleuren die wij dragen. Deze kleuren samen met de kleuren van onze omgeving beïnvloeden onze emoties en gevoelens. Tegelijk is kleur ook een belangrijk onderdeel van onze non-verbale communicatie. Kleur is heel bepalend voor de 1e indruk die we maken en hoe anderen op ons reageren.

Als je wel eens verkeerd wordt ingeschat wordt het tijd om je kleuren eens onder de loep te nemen!

Durf jij mij je kleur te bekennen?
Elke dag kiezen we kleuren voor onze kleding, voor onze spullen of voor ons interieur. Dat zijn kleuren waar we ons goed of veilig bij voelen. Deze kleuren zeggen heel veel over jou!

Door meer inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent kan je ineens tot de ontdekking komen dat bepaalde talenten onbenut op de plank zijn beland. Door die talenten af te stoffen en weer duidelijk in het vizier te hebben blijkt er soms veel meer mogelijk! Ook kan jij na onze verheldersessie weer/meer woorden geven aan je gevoelens of verlangens.

Wil jij een ander inkijkje in jezelf en weten wat jouw kleurkeuzes vertellen over je persoonlijkheid, talenten, gevoelens en verlangens?

Hoe ik mijn leven kleur gaf!
Toen ik als gevolg van blijvend letsel aan een ernstig ongeval in 2000 uiteindelijk mijn werk als bloemstyliste niet meer kon uitoefenen, moest ik mezelf ‘opnieuw uitvinden’. Daarmee startte een zoektocht en kon ik na veel vallen en opstaan mijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ herschrijven.

Daarnaast zocht ik naar meer diepgang en antwoorden op vragen als; Wie ben ik? Waar word ik blij van? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen en mijn ogen van stralen?

Ieder mens wordt geboren met unieke talenten en passies. Ik ontdekte hoe ik deze samen met mijn ervaringen in kon zetten en daar zelfs energie van kon krijgen. Hoe? Door te zorgen dat ik daarmee een positieve bijdrage ging leveren in het leven van anderen.

Ook ontdekte ik waarmee ik bij iemand anders een glimlach op het gezicht kon toveren;

KLEUR!

Mijn affiniteit met kleur, vormgeven, styling en het begrijpen welke emotie de klant in een bloemstuk tot uiting wilde laten komen, maakten dat ik me ben gaan verdiepen in kleur en hoe dit ingezet kan worden als hulpstuk.                                                                         

Sinds die tijd heeft mijn kennis over kleur een enorme diepgang gekregen en is mijn passie voor kleur alleen maar gegroeid! Ik ontdekte de kracht en psychologische werking van kleur die veel verder gaat dan het uitdrukken van een gevoel!

Door mijn kleurkeuzes te analyseren kreeg ik dieper inzicht in mezelf en ontdekte ik hoe ik proactief veranderingen aan kon brengen in mijn patronen en gedachten.

Zo ontdekte ik bijvoorbeeld ook dat mijn voorkeur voor de kleur magenta, die in mijn logo en website voorkomen, vertelde dat ik het anders wilde gaan doen, met enthousiasme en 150% inzet een nieuwe richting in wilde slaan. Maar dan wel met plezier en op mijn eigen-wijze!

De kleuren die ontbraken vertelden me wat ik nog lastig vond of waar ik nog in kon groeien. Mijn afkeer voor bordeauxrood bijvoorbeeld, de kleur van genieten en kwaliteit, vertelde mij dat ik meer mocht gaan genieten van de mooie dingen van het leven!

Zo leerde ik opnieuw en bewust kleur in te zetten maar dit keer om mezelf te laten zien en mij de weg te wijzen naar meer balans, passie en groei.

Mijn naam is José Verhoef en ik help anderen om hun eigen code te kraken door wie ze zijn en wat ze doen met elkaar in balans te brengen. Kleur is hierbij een rode draad en helpt om de binnen- en buitenkant met elkaar te verbinden.

Wat we gaan doen tijdens een verheldersessie?

  • We kijken welke kleur jouw favoriete kleur is. We kijken of je deze draagt en wat dat dan zegt over jou als persoon. Misschien ben je dol op blauw maar gruwel je van bruin? Interessant want met deze informatie vertel je heel veel over jezelf! De kleuren die je (vaak intuïtief) kiest weerspiegelen namelijk je gevoelens, je persoonlijkheid en individualiteit.
  • Vervolgens kijken we naar je minst favoriete kleur. We kijken wat die zegt over jou en over je uitdaging in het leven. Deze kleur geeft informatie over jouw sterke kanten maar ook over datgene waar jouw groeipotentieel zit.
  • Als laatste kijken we naar de belangrijkste kleur in je huis. Die kleur vertelt namelijk wat jij nodig hebt om op te laden en hoe je meer balans in je leven kan ervaren.

Het resultaat?
Na deze verheldersessie heb je een veel helderder gekleurd beeld van jezelf gekregen. Aan de hand van jouw kleuren weet je wat je persoonlijke kwaliteiten zijn, waar je groeipotentieel zit en wat je nodig hebt om meer balans in je leven te ervaren.

Positieve verandering
Veranderen hoeft niet altijd zwaar en ingewikkeld te zijn. Met kleine stapjes is de kans van slagen juist het grootst dat jij ook daadwerkelijk op je bestemming komt. Kleur kan daarbij helpen en werkt zowel op bewust- als onbewust niveau. Door het analyseren van je kleuren komen ook al je onbewuste zaken aan het licht en kan je woorden geven aan je gevoelens en verlangens. Om direct en praktisch aan de slag te gaan krijg je van mij gekleurde tips, die je in kan zetten voor je kleding of omgeving, zodat jij ook écht veranderingen door gaat voeren en uitdagingen in je leven overwinnen!

Wil jij ook jouw unieke code kraken?

Boek dan hier je verheldersessie!

Geen geschikte tijd of datum kunnen vinden? Stuur me dan een bericht op jose@opentopjij.nl.