365 dagen met een smetje?!

Het was 21 juli 2000 en mijn partner en ik waren op vakantie op een Grieks eilandje.
We huurden een motorscooter en gingen heerlijk het eiland verkennen.
Toen wist ik nog niet dat deze vakantie mijn hele leven zou veranderen.
’s Morgens om 10 uur ging het mis, we gleden uit over een oliespoor en nadat we onze huidschade hadden opgenomen viel ik flauw in een betonnen greppel van 2,5 à 3 meter diep.
Tja, details zal ik besparen maar 3 weken na thuiskomst moest ik, met 100% instabiele wervelbreuken, voor 8 weken in een gipscorset.

Mijn baan als bloemstyliste was erg zwaar, maar mijn drive om mee te blijven draaien in de maatschappij was groter. Ik heb hard geknokt voor mijn herstel maar uiteindelijk moest ik, vanwege blijvende letsel, het gevecht staken.
Bam! Ongeschikt voor arbeid…
Ja, voorlopig voor nu dan, maar toch, het voelde als een stempel.
En het ongeluk voelde als een soort ‘smetje’ dat aan mij was gaan kleven.
Ben je ergens begin dertig… Tja en dan?

Er volgde een heel proces van vallen, opstaan, andere ‘lichamelijke tegenslagen’, operaties en revalidaties.
En van knokken, schamen, gefaald hebben, nergens bij horen, mislukt voelen, geen doel hebben, niet meer mee doen, eenzaam voelen, onbegrip, accepteren en zo maar door.
En wat vertel je de buitenwereld? Altijd maar weer dat sneue verhaal over dat ongeluk, blijvend letsel, energie dingetje, keuzes maken en daarna ‘uitdeuken’?!
Ik had het gevoel dat ik heel veel uit te leggen had want ja, als je wel de dansvloer onveilig kan maken, hé dat riekt naar sabotage of aanstelleritis!

Tegelijk was de zoektocht naar mezelf begonnen!
Hellup, eigenwaarde…. Want wie ben ik dan zonder baan, zonder kinderen en met een lijf wat niet wil wat mijn hoofd wel wil?!

Twee dingen wist ik zeker, ik ben niet mijn ongeluk en ik ben meer dan mijn lijf!

Ik ging opzoek naar mijn kwaliteiten, passies en de dingen die ik als kind al graag deed en leuk vond. Ik werd als vrijwilliger, gids op Kasteel de Haar en volgde kunstgeschiedenis lessen.
Volgde trainingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling, op het gebied van voeding, gezondheid, mindset en omgaan met stress. Ik leerde (weer) luisteren naar mijn hart & lijf, grenzen aangeven, beter omgaan met hooggevoeligheid, perfectionisme en mijn nieuwe ik accepteren.
Pfff…… een hele reis, die nooit stopt. Maar met de steun van dierbaren, de kracht van mijn geloof, hoop en liefde ging ik op weg.

Toen ik na jaren weer sterker was geworden, bedacht ik een plan om weer mee te kunnen draaien in de maatschappij. Ik wilde wat terug geven aan mijn medemens.
Imagostylist wilde ik worden. Zo kon ik mijn liefde voor kleur en styling combineren met mijn liefde voor mensen. Anderen blij maken door te ontdekken wat hun sterke punten en kwaliteiten zijn en daar gebruik van te maken. Samen kijken hoe we je unieke ik zichtbaar kunnen maken.

Al snel bleek dit voor mij niet genoeg te zijn, ik wilde meer. Anderen inspireren en motiveren, bijstaan in hun zoektocht en weer in het zadel helpen, dat wilde ik! Ik ontdekte de psychologische werking van kleur en volgde een opleiding tot colour- en mental coach. Later volgde ik diverse ander opleidingen om iemand snel weer de regie over eigen leven en brein te kunnen geven.

Balans is het magische woord. Jouw leven en uiterlijk in overeenstemming met wie jij bent, waar jij van houdt en waar jij goed in bent. Maar ook balans tussen geven & ontvangen, inspannen & ontspannen, werken & genieten, doen & laten(doen).
En focus!

  • Focussen op dat wat er wel is, in plaats van op wat er niet (meer) is!
  • Niet meer achterom-, maar vooruit kijken, op naar de stip op de horizon.
  • Je nieuwe ik en situatie (leren) accepteren en goed voor jezelf zorgen.
  • De regie nemen en energie steken in dingen waar je (wél) invloed op hebt.

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus waar wil jij jouw aandacht oprichten?
Door het ontdekken van jouw unieke talenten en passies en die vervolgens op jouw manier in te zetten, kom je er achter dat de dingen meer als vanzelf gaan en je hier zelfs energie van krijgt!

Ik ben er heilig van overtuigd dat jij, net als ieder mens, meer in je hebt en tot meer in staat bent dan je denkt!

Ik geloof dat ik met een reden dit ongeluk mocht overleven en zie het nu als mijn missie om anderen verder te helpen. Door middel van coaching, training, styling en vanuit mijn eigen ervaring help ik jou terug in het zadel naar jouw eigen Op & Top Ik!

En dat smetje? Dat is inmiddels geen smetje meer, maar een tas vol ervaringen, op mijn leerzame reis.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.