Agenda

11 december Feestelijke Tea 2 Connect

Heb jij zin in de feestdagen of ben jij iemand die een beetje melancholisch wordt van de decembermaand?
De media spiegelt ons allemaal zoete plaatjes voor van gelukkige mensen, gezinnetjes, samen bij de kerstboom, kerstdiner enz. Het lijkt of iedereen enorm geniet en ‘heppie de peppie’ is. Lijkt is het goede woord want natuurlijk weten we wel dat dit bij veel mensen niet zo is!

Merk jij ook dat oprechte aandacht en verbinding vaak ver te zoeken zijn? Kijk eens om je heen. Iedereen is druk en anders is er altijd wel een telefoon, computer of tv in de buurt die de aandacht opeist. Ondanks alle druktes en volle agenda’s voelen veel mensen zich eenzaam en niet gezien. Ik weet hoe dat komt, ze missen nl. de echte verbinding!

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat eenzaamheid ook onder jongeren steeds vaker voor komt. Online contacten en vriendschappen zijn een slechte vervanging voor fysieke en intensieve contacten en vrienden. Met veel online contacten kun je je nl. toch heel eenzaam voelen. Dit gevoel herken ik zelf maar al te goed en ik weet dat dit vaak gepaard gaat met een gevoel van schaamte. Want laten we eerlijk zijn en vooral als je
jong(er) bent, dan is het vaak ‘not done’ om het woord eenzaam te gebruiken. Af en toe een beetje alleen klinkt niet zo…eh sneu toch?!

Heb jij ook een vooroordeel over eenzaamheid?
Ik had dat namelijk wel. Nu blijkt dat eenzaamheid steeds meer en onder alle lagen van de samenleving voor te komen!
Uit verschillende onderzoeken uit 2017 en 2018 komt naar voren dat meer dan 1 op de 10 Utrechters (v.a. 19 jaar!) ernstig eenzaam is! Jemig, daar schrik ik best van!

Voel jij je wel eens alleen, eenzaam, of heb je het gevoel nergens bij te horen? Misschien heb je geen werk, partner, kinderen, familie en/of vrienden of voelt het of je niet van betekenis bent. Om welke reden dan ook mis je verbinding of heb je soms het gevoel dat je buiten de boot valt. De decembermaand versterkt dat gevoel nog eens extra. Als je ergens in je leven iets mist dan word je dat in december lekker ingewreven! Vaak gaat de aandacht dan vooral naar alles wat er niet is.

Ik weet hoe lastig het vaak is om elke dag weer opnieuw je eigen slingers op te hangen om er weer wat van te maken. Depressie ligt op de loer en elke keer jezelf maar weer ‘aanslingeren’ kan best lastig zijn!

Nee, natuurlijk wil je niet zielig gevonden worden maar een beetje meer contact en oprechte aandacht kan wel fijn zijn!

Daarom organiseer ik in deze ‘Feest’ maand een Feestelijke Thee/Koffieleut voor jou! Om in contact te komen met anderen bij jou uit de buurt.

Ben jij tussen de 30 en ergens in de 50 jaar, woon je in Vleuten –
De Meern, Leidsche Rijn en/of voel je je aangesproken?

Onder het genot van thee, (koffie), lekkers uit eigen bakkerij, oprechte aandacht, warmte, enthousiasme, creativiteit, beetje humor en verbinding. Je krijgt allerlei tips van een ervaringsdeskundige (Moi!) om van de decembermaand (en daarna) wat moois te maken!

Voor aanmelden, vragen of twijfels bel naar:
José Verhoef 06-24549972 of mail naar jose@opentopjij.nl

Zie ik jou ook?

Liefs José

Datum: 11-12-2018
Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: De Meern
Prijs: €15,-