Beïnvloed!

Vorige week zaterdag kwam ik met een hele grote arm vol bloemen van de bloemenmarkt. Zelfs de bloemenman wilde me niets meer verkopen want dat vond hij onverantwoord op de fiets haha. Ik moest volgende week maar terugkomen. Elke keer dat ik de kamer binnenkom wordt mijn oog getrokken naar deze prachtige gladiolen.

Ik kan heel blij worden van bloemen, kleuren, fijne geuren, bijzondere smaken, fijne stofjes, mooie muziek, een goed oprecht gesprek, een lekker glas wijn, een zonnestraal of hoe het licht naar binnen valt.

De spullen en kleuren waarmee we ons omringen zijn van invloed op ons en hoe we ons voelen. Vaak werkt dat op een onbewust niveau. Daarom omring ik mij graag met spullen met een ‘ziel’, een mooi verhaal. Het oude koektrommeltje van oma, haar naaitafeltje waar ze uren aan heeft zitten zwoegen. Of de knopendoos van mijn moeder, een vintage blouse, tasje of handschoenen, noem maar op.

De invloed van kleur op onze gemoedstoestand wordt vaak onderschat. Lila is de kleur van intuïtie, fantasie en dromen. De kleur van zacht en bescheiden, van bezieling en medemenselijkheid. Het is een hele fijne kleur als je je geest tot rust wilt laten komen.

Lila en paars zijn de complementaire kleuren van geel. Voor mij, als echte geel liefhebber, een mooie tegenhanger voor het steeds maar in de boeken duiken en mentaal gestimuleerd willen worden. Paars en lila zorgen voor meer rust en balans.

Daarom is het belangrijk om de kleuren voor je kleding en omgeving met zorg te kiezen. Maar ook om je zoveel mogelijk te omringen met alles wat je blij maakt en een goed gevoel geeft.

En kleeft ergens een heel vervelend verhaal aan? Huppetee, weg ermee! Ga jezelf niet pesten door steeds te kijken naar die dure vaas met dat stuk eraf. Dat had jij niet gedaan! Hoe vaak ga je daar nog van balen?! Of dat kledingstuk wat je iets te klein hebt gekocht en waar je nog steeds niet inpast! Toedeloe!

De Japanse Marie Kondo schreef het boek ‘Opgeruimd!’ De basisgedachte is dat je alleen spullen bewaart waar je blij van wordt en de rest wegdoet. Sentimentele waarde of je weet nooit of het nog van pas komt telt bij haar niet! Je moet er nu blij van worden. Hmm, ik weet het niet, maar ik neem de gedachte weer mee voor deze nieuwe week.

Ik wens je een hele mooie kleurige week!

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.