Dag uitdagend 2020

Wat een bijzonder en uitdagend jaar is het geweest. Er was veel emotie, onzekerheid en velen stonden op standje overleven. Ook is het einde hiervan nog niet inzicht. Velen van ons moesten zichzelf of hun bedrijf opnieuw uitvinden.
 
Heb jij manieren gevonden om jezelf (en je bedrijf) gezond te houden? Ben je nieuwe wegen ingeslagen? Hoe is dat bij jou?
 
Misschien is alles onzeker, moest je bedrijf sluiten, zit je in de ‘wachtkamer’ of sta jij te timmeren op de deur die dicht is geslagen?
Lukte het om je veerkracht aan te boren of merkte je, net als veel anderen, dat die veerkracht wat van zijn kracht had verloren? Lukt het om je eigen koers te (blijven) varen, trouw te blijven aan jezelf en dat waar jij voor staat, of voel je je toch minder vrij? Lukte het om alle ballen in de lucht te houden of merkte je dat het er gaandeweg steeds meer werden met alle gevolgen van dien? Lukte het om in verbinding te blijven met andere mensen of voelde je je regelmatig alleen en somber?
 
Dit zijn wel de thema’s die ik dit jaar steeds bij veel mensen terug zag komen. Als dit bij jou ook zo is dan hoop ik dat je mensen om je heen had met wie je kon praten. Als het je nog niet is gelukt om hieruit te komen, neem dan gerust contact met me op. Eén afspraak is soms al genoeg om weer lichtpuntjes te zien en positief verder te kunnen!
 
Voor mij was 2020 een jaar van nieuwe stappen, samenwerkingen en (persoonlijke) groei. In maart beloofde ik mezelf dat ik dit jaar zou gebruiken om te groeien zodat ik hier sterker uit zou komen. Nee, dat was niet altijd even makkelijk want er waren (en zijn) obstakels op de weg. Ik kijk vol trots terug op de mooie samenwerking die ik ben aangegaan met PHHaastrecht (psychologiepraktijk) en InTouw (psychologische dienstverlening voor de zakelijke markt) en de mooie coachtrajecten die ik daar mocht verzorgen.
 
Het is gelukt om de coachsessies (indien gewenst) en de live kleurtrainingen naar online om te zetten, met behoud van de kwaliteit en het persoonlijke aspect! I.G. zegt: “José, ik heb erg genoten van de manier waarop je het thema gebracht hebt, warm en open. Het was heel creatief met de geuren, kleine pakjes, muziek en meditatie. Het was net alsof we samen in de kamer zaten….”)
 
Ook de trainingen die ik heb gevolgd bij de Antony Robbins Mastery University, de Psychosociale Basiskennisopleiding en de MatriXopleiding (o.a. traumaverwerking) hebben me heel veel gebracht.
 
Vol trots kijk ik dan ook terug op een uitdagend jaar en kijk ik met een liefdevolle blik naar 2021, wat het ook gaat brengen.
 
Nu we weer thuis zitten vier je de feestdagen misschien anders dan dat je van je plan was. Daarom nog even een paar tips.
Focussen op wat er mist, wat er minder is of wat (misschien) nooit meer komt, zorgt voor pijn, verdriet, boosheid of frustratie. Probeer steeds weer te kijken naar wat er wél is om dankbaar voor te zijn.
 
Ik geloof dat het leven vóór jou gebeurt en niet tegen je. Dat betekent dat in alles wat je meemaakt, ook een gift voor je zit verpakt. Als je zo kijkt, wat is dan die gift dan die jij het afgelopen jaar hebt gekregen?
 
De laatste tip die ik je mee wil geven is kijk is hoe je deze dagen kleine magische momenten kan creëren. Kleine dingen waardoor je instant een goed gevoel krijgt en de ander ook.
Hoe kan je bijvoorbeeld het verschil maken voor de eenzame buurvrouw? Denk aan een kopje soep, stukje taart, een kaarsje voor de buurman, bedank de postbezorger, een spelletje spelen, of een kwartiertje onverdeelde aandacht voor een dierbare.
 
Door de aandacht te verschuiven naar de ander en oprechte aandacht te besteden aan de mensen die belangrijk voor je zijn, geef je jezelf en de ander een magisch cadeau. Dit zijn de momenten waarop je later met een grote glimlach en een warm gevoel op terugkijkt. Want wat is er uiteindelijk écht belangrijk?!
 
Hoe het afgelopen jaar ook voor je was, ik wens je heel veel warmte, mooie liefdevolle momenten, kleine geniet momentjes, onbedaarlijke lachsalvo’s en heel veel kleurrijke lichtpuntjes toe!
 
Ik kijk er naar uit om ook in 2021 voor jou klaar te staan zodat jij Op & Top Jezelf kan zijn en je leven voluit kan Leven op je eigen voorwaarden!
 
Zorg goed voor voor jezelf….
Liefs José
Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.