De kleur van je gedachten

Denk jij weleens na over de kleur van je gedachten? Onze gedachten bepalen namelijk hoe we ons voelen en onze gevoelens weer hoe we ons gedragen! Hoe we ons gedragen naar onszelf maar ook naar mensen met een andere ‘kleurtje’ of met andere gedachtes. Wat we denken, voelen en hoe we ons gedragen wordt weer beïnvloed door kleur. Die kleur is dus heel belangrijk en heeft invloed op onze body en mind.  Kleur is een krachtig communicatie middel en is overal om ons heen. Gedurende de dag worden we meer beïnvloed door kleur dan we vaak denken. Zo zijn er kleuren die ervoor zorgen dat je sneller je portemonnee trekt. Kleuren die ervoor zorgen dat je ontspant, langer blijft hangen en dus meer koopt.

De reclamewereld weet dat goed en maakt daar ook gretig gebruik van. Bij het kiezen van een product laten we ons vaak verleiden door de kleur. Heeft een product een etiket of verpakking met groen dan hebben we daar een gezonder idee bij dan dat het rood zou zijn. Groen wordt namelijk veelal onbewust geassocieerd met, gezond, vers, biologisch en natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan McDonald’s. Is het je ooit opgevallen dat de gele M langs de snelweg een groene (en soms geen) achtergrond heeft gekregen i.p.v. rood? Moeten we op de kleintjes letten dan kiezen we niet zo snel een product met bordeaux en goud.

Zo hebben we natuurlijk ook allemaal onze eigen associaties met kleur. Moest je vroeger strafwerk maken in een blauwe kamer of tante Truus, met haar eeuwige blauwe jurk een kusje geven, dan geeft blauw jou misschien een heel ander gevoel dan mij.

De kracht en psychologische werking van kleur wordt vaak zwaar onderschat. Maar als we dan toch beïnvloed worden door kleur, zou het dan niet fijn zijn als we daar zelf ook invloed op hebben? Zou het niet fijn zijn om kleur bewust in te leren zetten zodat je er zelf iets aan hebt?!

Tijdens de opleiding Leer en Ervaar de Kracht van Kleur van de Colour Comfort Methode neem ik je mee in de wondere wereld van kleur. Deze opleiding beperkt zich niet alleen tot het delen van kennis over kleur. Daar kan jij tenslotte thuis zelf ook induiken! Wat heel bijzonder is dat jij kleur zélf met je zintuigen gaat ervaren! En van je eigen ervaring leer je tenslotte meer. Je persoonlijke Colour Comfort sessie gaat je heel veel inzicht geven over jezelf en je kleuren. Vervolgens leer je hoe je kleur in kan zetten in elk gebied van je leven.

Twijfel je of dit wat voor je is?
Neem contact met me op want ik denk graag met je mee, eerlijk!
We starten meerdere keren per jaar!
jose@opentopjij.nl
06-24549972

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.