De reis naar Op & Top Jij

Vrijdagavond 2 februari 21.45 uur, ping, een berichtje….Er staat: “José wil jij me helpen met mijn kledingkeuze in mijn ‘nieuwe leven’…’Wil je jouw licht over mijn vragen laten schijnen?”.
Eh jaaa, graag! Na wat berichtjes heen en weer maken we de afspraak om de volgende dag te bellen. In ons gesprek werd er meer duidelijk. Astrid​ is een paar jaar geleden haar hart gaan volgen en is naast haar werk als GZ-psychologe en praktijkhoudster een Hartenmakerij (De Hartenmakerij: Beeldhouwen in de Buurt​) begonnen! Bij haar kan iedereen terecht om ‘aan zijn eigen hart te werken’. Mooi…❤

 

Ik liet alles een paar dagen op mij inwerken en stuurde haar toen een voorstel. Een stukje daarvan lees je hier…
“Ik wil je zoveel mogelijk uit deze reis laten halen en je (creativiteit) prikkelen, inspireren en uitdagen, daar ga ik voor!
Maar ook zo dat het na onze afspraken nog doorwerkt en jij weet hoe je in je ‘nieuwe leven’ Op & Top Astrid kan laten zien.
We gaan zoeken naar de balans tussen jouw binnen- en buitenkant.
Daarom dit voorstel, dit is wat ik je graag zou gunnen;
‘De reis naar Op & Top Astrid’!
Een traject van 2 maanden, 4 afspraken en tussendoor ‘huiswerkopdrachten’…”

Helemaal goed, ze gaat ervoor!
Yes, voor mij een uitdagende opdracht, I love it! ?
Om haar alvast op ‘aan’ te zetten en te prikkelen, stuur ik haar een persoonlijke opdracht voor onze eerste afspraak.
De reis is begonnen…..

Ruim twee weken later staat ze voor mijn neus, een mooie, sprankelende en energieke vrouw.
Met de woorden; ‘José, je zet wel wat in werking weet je dat’, loopt ze naar binnen.
Oeps…ik peil even haar gezicht maar zie dat het positief is.
Jaa, dat was precies de bedoeling!!

Vandaag staat ‘De reis door de kleuren van Astrid’ op het menu. We kijken waar ze staat door te kijken naar de kleuren die in haar leven een hoofdrol hebben gespeeld.
Of er kleuren zijn die hun glans hebben verloren of in de vergetelheid zijn geraakt. Kleuren die onder zijn gesneeuwd of nooit bovenwater zijn gekomen. Welke kleur een toontje lager mag zingen zodat andere kleuren ook gehoord worden. Is er misschien een kleur die de weg vrij maakt naar nog veel meer mooie kleuren?
We vinden ze allemaal…
Het werd een reis naar verleden, heden, toekomst en weer terug.

In de volgende afspraken zoeken we naar haar mooiste kleuren, vormen en stijl.
Maar ook naar alles wat Op & Top Astrid is.
In 4 afspraken met allerlei creatieve, prikkelende, spiegelende en soms confronterende opdrachten hebben we haar identiteit en sterke punten zichtbaar gemaakt. En wel zo dat de kleuren, kleding en vormen haar verhaal vertellen. Balans is hierin het magische woord. Balans creëren aan de buitenkant, tussen binnen- en buitenkant en tussen yin en yang. Maar ook balans tussen alleen en samen, voor jezelf en voor anderen, tussen doen en zijn.

Wat fijn om een poosje met haar mee te reizen en haar te inspireren op haar reis.
Dit traject naar ‘Op & Top Astrid’ is afgerond maar de reis die gaat zeker verder!
Wil je weten wat Astrid hier zelf over zegt lees dan verder….

Astrid:“Ik zie kleuren in mijn kleding en geniet van kleuren van mijn nieuwe kleding en voel me er nu ook mee resoneren. Ik zie waar ik de afgelopen jaren in heb geïnvesteerd, en dat was niet in mezelf in mijn vrije tijd. Het traject heeft me losser gemaakt, en dat was hard nodig, want ik zat in een dwangbuis. Onbewust en onbedoeld, maar zo was het. Ik had dan wel meer vrije tijd in mijn leven gecreëerd, maar wist niet hoe die meer ontspannen door te komen. Nu wel! Roze gaan dragen droeg hieraan bij en oranje dragen, in combinatie met de bewustwording van de betekenis van mijn lievelingsbloem (de Gerbera) heeft me meer bewust gemaakt van ‘samen’…….
“Ik heb het inzicht gekregen om naar mezelf te kijken via een soort andere dimensie, niet horizontaal, of verticaal, maar meer diagonaal zou ik bijna zeggen. Ik kan zien waar ik in het verleden echt behoefte aan had, en dat in mijn kleding heb proberen te zoeken, maar daardoor kwam ik helemaal niet meer uit de verf, in mijn vrije tijd. Heel bijzonder om via deze invalshoek naar mezelf en mijn kleedgedrag te kijken”…..

Op de vraag of ze anderen dit traject aan zou raden zegt ze:
“Ja! En dat heb ik ook al gedaan. Omdat je ‘dieper/verder’ gaat. Ook jij laat geen kans onbenut om de ander te helpen/ op het voor die persoon juiste spoor te zetten.
Het voelde als of jij goed voor ogen hebt gehouden wat ik zou willen bereiken/ waar ik zou willen komen en me daarheen hebt gegidst.”

Wauw….❤

Wil je ook met mij op reis of meer weten over jouw mooie kleuren?

Ik reis of denk graag met je mee!                                                                                               Liefs José

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.