Diepste verlangen

‘Wat zou je nu het allerliefste willen?’, vraag ik haar aan het eind van onze verheldersessie. Ze weet het niet. Het blijft even stil. “Vrijheid”, zegt ze dan, met een diepe zucht. Het antwoord komt van ver.

De dame aan de andere kant van de lijn is een meester in het aanvoelen van wat anderen nodig hebben. Met haar grote verantwoordelijkheidsgevoel maakt ze het iedereen zoveel mogelijk naar de zin. Ze voelt zich daardoor niet vrij om voor haar eigen wensen verlangens en dromen te gaan.

Ze heeft het weleens geprobeerd, maar toen kreeg ze al snel de wind van voren. Ze vonden haar zo veranderd, een beetje egoïstisch ook. Zo kenden ze haar niet! Het schuldgevoel zorgde ervoor dat ze maar weer netjes in het gareel ging lopen. Maar ondertussen begint het toch te knagen.

Tijdens onze verheldersessie komt het eruit. ‘Zo raar’, zegt ze, ‘vroeger wist ik precies wat ik wilde’. Ergens tussen het broodtrommeltjes vullen, het heen en weer gesjees van school naar sportclubs en het zorgen voor haar ouders was ze zichzelf kwijtgeraakt.

Ze heeft mij drie persoonlijke kleuren gegeven. Daarmee vertelt ze, zonder woorden, een heel verhaal over zichzelf! Als kleurentolk vertaal ik de boodschap achter die kleuren.

Haar lievelingskleur, blauw, draagt ze veel en ze heeft er echt alles van! ‘Ik denk dat je een oprecht en betrouwbaar persoon bent. Dat je analytische denkvermogen sterk ontwikkeld is. Problemen oplossen doe jij het liefste op een logische en praktische manier. Dat je zorgzaam bent en dat mensen je snel in vertrouwen nemen. Anderen vinden het waarschijnlijk fijn als jij met ze mee denkt want je luistert echt en weet altijd wel iets zinnigs te zeggen. ‘Herken je hier iets van’, vraag ik haar. Jaja daar herkende ze zich wel in.

Ik leg haar uit dat elke kleur z’n complementair/ balanskleur heeft en dat deze twee elkaar nodig hebben. De balanskleur van blauw komt niet in haar leven voor. ‘Nee, afschuwelijk!’ Dat heeft ze nog nooit mooi gevonden en dat staat haar ook écht niet!

‘Vind je het lastig om de controle los te laten?’ vraag ik haar. Ja dat vindt ze heel erg lastig. ‘Misschien draait je hoofd vaak overuren en lukt het maar niet om tot rust te komen?’ ‘Ja, dat gebeurt regelmatig’ zegt ze. Ze bevestigt ook dat haar hoofd het voor het zeggen heeft en dat ze niet op haar gevoel durft te vertrouwen. ‘Het kan ook zijn dat je soms ook wat somber bent en misschien een beetje eenzaam…’ Slik, ‘ja’, helemaal spijker op z’n kop.

‘Hoe weet je dat?’ ‘Dat is nou de kracht van kleur’ vertel ik haar.

We kijken naar de andere twee persoonlijke kleuren en de boodschap achter deze kleuren. Het is een bijzonder gesprek en het half uur vliegt om.

Het is tijd om de sessie af te ronden en ze krijgt van mij 1 kleur. Het is de kleur die haar kan helpen om naar haar diepste gevoelens en verlangens te luisteren. Deze kleur kan helpen bij het los-laten van alles wat ze niet meer nodig heeft. Het is de kleur van plezier maken en het avontuur aangaan. De vrijheid waar ze zo naar verlangt ligt binnen handbereik!

Dragen gaat haar een stap te ver. ‘Misschien kan je beginnen om je ermee te omringen? Ook al wil je het nu niet dragen, probeer zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen met deze kleur. Denk aan een bloem, fruit, een lekkere douchegel of geurkaars’.

Zo kan je jezelf op, bewust en onbewust niveau, positief beïnvloeden en meer de regie nemen over je eigen leven en geluk!

Mijn naam is José Verhoef van ‘Op & Top Jij’ en ik coach mensen om het beste uit zichzelf en hun leven te halen. Kleur is daarbij een krachtige tool. De kracht en psychologische werking van kleur gaat namelijk heel ver. Zonder woorden brengt kleur je bij je eigen kern of de kern van een probleem. Kleur helpt om met een andere bril op naar jezelf of een situatie te kijken, waardoor je weer nieuwe antwoorden krijgt en in beweging komt.

Veranderen hoeft niet altijd heel zwaar en ingewikkeld te zijn. Met kleine stapjes is de kans van slagen het grootst en kom je ook op je bestemming. Kleur helpt om die stapjes klein te houden. Door bewust kleur in te zetten kan je jezelf en je leven positief beïnvloeden!

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook een gekleurde tip en meer weten over de boodschap achter jouw persoonlijke kleuren?

Boek hier een gratis verheldersessie! Geen geschikt tijdstip kunnen vinden? Stuur me dan een pb.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.