Dit is de grens!

Wat voor gevoel heb jij bij het woord, grenzen? Komt er als 1e een opstandig gevoel omhoog? Dan zou het zomaar kunnen dat je vroeger klein bent gehouden, beperkt en/of veel gecorrigeerd. Mocht je misschien nooit helemaal jezelf zijn? Of dacht je dat te zien of te voelen? Dat was te…..?! En had je vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Of nog steeds.

Anderen mensen waren belangrijker dan jij. Door te pleasen en je aan te passen was je van ‘het gezeur’ af maar raakte je wel jezelf steeds een beetje meer kwijt. Ook je vrijheid, pijnlijk.

Misschien heb jij hierdoor jezelf later ook begrensd. Is er een stemmetje in je hoofd dat zegt dat het geen zin heeft om te dromen en deze achterna te gaan. Dat niemand op je zit te wachten. Dat het toch nooit gaat lukken. Wie ben jij nou dat….?! Een selffulfilling prophecy.
Deze beperkende gedachten over jezelf zorgen ervoor dat je jezelf klein houdt en niet tot volle bloei komt. Oo zo zonde!

Grenzen kunnen ook positief zijn. Als jij ze zelf bepaald. Maar dan moet je wel weten waar ze liggen natuurlijk. Weet jij waar jij voor staat en heb jij jouw eigen grenzen duidelijk? Of ben jij grenzeloos en kom je er pas achter waar ze liggen als je er keihard overheen bent gedonderd? Met alle gevolgen van dien.

Als anderen regelmatig over jouw grenzen gaan dan ben jij waarschijnlijk niet duidelijk. Durf jij eigenlijk wel je grenzen aan te geven? Of ben je bang dat….?  Duidelijk zijn over jouw grenzen is een daad van liefde aan jezelf!
Zo pak je ook steeds meer de regie over jouw leven terug.
Jouw vrijheid!

Kleur is een hele krachtige tool en kan je daarbij helpen.
Groen helpt je naar je hartsverlangen te luisteren, je grenzen te voelen, te vinden en ook te bewaken.
Rood helpt je weer om moedig te zijn en te gaan doen!

Als jij jezelf onderweg bent verloren en nooit tot volle bloei bent gekomen, dan is het nu de hoogste tijd om de regie te pakken en Op & Top Jij te worden!

Jaa samen halen we al jouw prachtige kleuren bovenwater!

Ik support je heel graag naar jouw mooiste & beste versie van jezelf en van je leven! #freeyourself!
Just tell me.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.