Dwars het jaar uit?!

Het is weer de tijd van de lijstjes, de meest spraakmakende gebeurtenissen van het afgelopen jaar worden keurig ‘ingelijst’. Maar ook lijstjes met goede voornemens, hoe nog meer, hoe nog beter enz.
Wat is er in en wat is zóó 2017….
En ja, of je dat niet lekker zelf uitmaakt toch?!

Ja, je leest het goed, ergens in december komt mijn ‘dwarse kantje’ naar boven!


Begrijp me goed, ik ben gek op tradities, nostalgie, familie, koektrommeltje van oma, de kerstboom, all you need is love, Top 2000 en wat al niet meer. Ergens is er ook dat andere kantje. Misschien komt het wel doordat ik als hooggevoelig persoon jaren lang geprobeerd heb te voldoen aan de verwachtingen van anderen. En die ‘verwachtingen’ voel ik in december nét wat meer dan in de andere maanden van het jaar. Mensen waar je van houdt wil je tenslotte liever niet teleurstellen toch?!

Met de Top 2000 op de achtergrond sta ik even stil en mijmer zo’n beetje over het afgelopen jaar. Even stilstaan bij wat er is en dat helpt je weer vooruit.
Nee, voor mij geen lijstje met dingen waarmee ik ga stoppen. (ik heb zo ook mijn guilty pleasures) Dat legt de focus op wat ik dit jaar niet goed heb gedaan, heb laten liggen of verprutst heb. En ja, natuurlijk met alles wat ik nu weet had ik bepaalde dingen anders aangepakt. Maar dat vind ik altijd zo flauw. Als ‘meisje’ van het platteland denk ik dan gelijk aan dat spreekwoord van die koe en zijn achterwerk.
Mijn lijstje heeft 1 goed voornemen.

Het ene goede voornemen is om nóg meer stil te staan bij alle mooie dingen die er (wel) zijn!
En nu aan het eind van het jaar kijk ik naar de dingen waar ik blij van werd, een goed gevoel van kreeg, van heb geleerd, dankbaar voor ben, trots op ben, waarin ik moed heb getoond (terwijl mijn hart in mijn keel klopte), mijn passie kon delen, waar ik van heb genoten, heerlijk heb gelachen en mij verbonden voelde met andere mensen, feeling alive!

De dingen waarbij ik ‘Op & Top Ik’ was en mij ook zo voelde.
Aandacht maakt alles mooier en waardevoller.
Wat je aandacht geeft groeit!
Jaaa…. en van deze dingen wil ik meer, dus kom maar op 2018!
Ik heb er zin in!

En in januari? Dan lees ik lekker weer de lijstjes met de do’s en don’ts voor 2018 omdat ik daar toch nieuwsgierig naar ben. 😉

Ik wens je heel veel liefde, gezondheid en hele mooie lichtpuntjes.
Dat jij in 2018 ook steeds vaker ‘Op & Top Jij’ mag gaan zijn!
En als jij daar wel wat hulp bij kan gebruiken, ben ik daar voor je!
Fijne jaarwisseling, proost op jou!
Liefs José

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.