Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Gisteren was de 2e trainingsdag van de Yucel Methode. Wat een geweldige dag, met mooie, oprechte mensen en veel indrukwekkende verhalen.

Als mentalcoach, kleurcoach, identiteitstylist en ervaringsdeskundige ga ik graag met mensen op pad om hun identiteit en richting zichtbaar te maken. Om antwoorden te vinden op vragen als wie ben ik, wat kan ik (nog) goed, wat wil ik en hoe kom ik daar. Om zelf de regie te nemen en weer te luisteren naar hun hart want daarin zitten alle antwoorden. Maar soms komen we niet goed bij die antwoorden en zitten we teveel in ons hoofd. Soms is het allemaal een beetje veel en kunnen we het niet overzien.Soms zijn er ook geen woorden om een verhaal te vertellen. Maar misschien kan je er wel een kleur aan geven of een vorm, een opstelling.

Als kleurentolk werk ik al jaren met de kracht van kleur. Kleur helpt om weer uit je hoofd bij je gevoel te komen. Het maakt je leven leuker, kleurrijker en ook een verandering behapbaar. Hier leer je meer over de kracht van kleur. Ook werk ik met opstellingen met gekleurde poppetjes, met symboliek en het verhaal van een tekening of een visionboard.

Vanaf vandaag mag ik daar nu ook de eigen beeldtaal van de Yucel Methode aan toevoegen!

Soms is het nodig om het hele en grote geheel te zien. Of om meer in te zoomen op bepaalde gebieden van je leven. Met alle positieve en negatieve factoren. Al pratende ben je er niet uit gekomen dus tijd om het eens anders aan te vliegen.

Met ‘de blokkendoos’ van de Yucel Methode kom je, al bouwende, tot creaties die je van tevoren vaak niet had bedacht. Met de gekleurde blokken bouw je een opstelling en zo word je leven, een thema of een heel systeem zichtbaar. Ook alle positieve Ik- en andere krachten die zorgen dat jij of ‘je bouwwerk’ niet ‘instort’, net als alle drukkende lasten worden zichtbaar. Soms heel confronterend of pijnlijk, maar tegelijk wordt zichtbaar waar jouw kracht ligt en waar er winst valt te behalen. Hoe je weer grip kunt krijgen op emoties of situaties. Hele complexe situaties kunnen daardoor weer behapbaar worden! En dat geeft hoop, hoop op verbetering.

Deze methode zorgt ervoor dat je uit je hoofd in de actiestand komt én jij hebt de regie! Je bent (veer)krachtiger en er is altijd iets wat je kunt doen om (iets) te veranderen. Tijdens het bouwen wordt dit visueel. Zoals bijv. het inzetten van een krachtbron, het verleggen van je focus, het veranderen van een gedachte of een kleur waardoor de hele lading anders wordt.

Een bouwwerk blijkt weleens minder stevig te staan waardoor er situaties ontstaan die de spanning breken. Het is een dynamisch proces en er kan een beetje ‘luchtigheid’ bij komen. En zit je vast dan is het fijn dat er, letterlijk en figuurlijk, wat lucht bij komt. Zodat er ruimte ontstaat en er weer beweging mogelijk is.

Zo kan het werken aan jezelf, je herstel of verandering een beetje minder talig en abstract aangevlogen worden. Misschien met een beetje meer kleur, en eh….. net een beetje anders.
Zie foto. Alleen als dat past bij jou natuurlijk.
Na deze dagen is het voor mij nóg duidelijker dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.