Eventjes dit!

Het is zomer en hoewel het bij mij wat rustiger is, zit ik zeker niet stil! Achter de schermen ben ik namelijk gestart met een nieuw traject.

Een investering in mezelf en mijn bedrijf om mijn vizier en koers weer scherp te stellen.

Het jaar is alweer op de helft dus leek het mij een goed moment om te reflecteren en uit te zoomen zodat het grote geheel weer zichtbaar wordt.

Vaak zijn we zo druk met 1 onderdeel in ons leven en lijkt dat het allerbelangrijkste. Door uit te zoomen zie je soms dat je toch iets bent afgeweken of dat een bijzaak zomaar een hoofdzaak is geworden en andersom natuurlijk!

Ook zijn we soms zo druk met 1 onderdeel in ons leven waar we maar niet verder mee lijken te komen. Soms wil je iets veranderen (bijv. privé) maar lukt het (nog) niet om er grip op te krijgen. Dan is het fijn om het eens over een andere boeg te gooien!

Haal de focus eraf en ga er eens boven hangen zodat je het grote geheel weer kan zien! Richt je vervolgens op een ander gebied van je leven wat meer aandacht kan gebruiken en stop je energie in dat waar je wel invloed op hebt! Tenslotte zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden toch? Kleur kan daarbij zo’n fijne tool zijn!

En weet dat als er ergens iets verschuift, verschuift er op een andere plaats ook altijd iets!

Ik merkte dat ik heel vaak het woordje ‘even’ gebruik.
Even dit even dat….
Vorige week wilde ik eventjes alle vragen en ‘doorvragen’ beantwoorden. Die hele diepe vragen waarvan de antwoorden nog in mijn onbewuste verblijven. Tja dat kun je natuurlijk niet overhaasten.

Die antwoorden poppen vaak op tijdens het sporten, motorrijden, wandelen of tuinieren. Als antwoord of in de vorm van een kleur. Maar ook gebeurt het als je ’s avonds gaat slapen met een vraag, dat je onbewuste bij het ontwaken het antwoord in jouw archief heeft gevonden! Mooi toch?!

Dus lees ik veel (o.a. Het slimme onbewuste, door Ap Dijksterhuis), beantwoord ik vragen, schrijf, praat, denk, vraag, luister, voel, speel, geniet, schrap, mopper, leer, luier, ontdek, lach, huil, geef ik kleur, neem ik afscheid, probeer ik meer te zijn i.p.v. te doen en gun ik elke blinde vlek een plek in het licht…..

Fijne week!

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.