Girl on a Mission!

‘Mam, weet je nog hoe ik was als kind?’ Ik ben op de koffie bij mijn ouders en kijk naar de rug van mijn moeder die in de keuken de koffie staat in te schenken. ‘O jij? Je was altijd heel makkelijk, we hadden eigenlijk geen kind aan je. We hoorden je eigenlijk nooit, hè Geert?’ Mijn moeder lacht er een beetje bij want ze weet hoe ik daarover denk. ‘Je was al heel vroeg zindelijk en je kon al heel snel lopen, liep je zo onder de tafel door’, gaat ze verder. Mijn vader kijkt me, over het randje van zijn bril, met een liefdevolle glimlach aan en grapt: ‘Seetjepoepescheetje’. Ik merk dat ik een beetje geïrriteerd raak en trek een grimas. Pff van kleins af aan ben ik, als hooggevoelig persoon, al begonnen met ‘pleasen’ en richtte ik me op wat anderen nodig hadden. Ik lach een beetje mee, ‘jaja flauw pa’.

‘Ik bedoel eigenlijk wat ik graag deed of waar ik goed in was?’ Er komt een heel verhaal over knutselen en buiten spelen, bloemen plukken en lekker zelf keutelen, lezen, schooltje en poppenkastje spelen, zwavel pannenkoekjes bakken en gips gieten én dat ik heel goed kan tekenen. Huh tekenen? Nooit geweten haha. Het blijft de bril van mijn ouders hè!

Het is 2007 en this girl is on a Mission.
Na een zwaar ongeval en een lange revalidatie kon ik mijn baan als bloemstyliste niet blijven uitoefenen. Eenmaal zonder baan kelderde mijn eigenwaarde snel naar beneden. Mijn hele leven had ik mijn identiteit opgehangen aan wat ik deed, wat ik had of waar ik bij hoorde. Maar jemig, wie was ik diep van binnen dan eigenlijk? En wat wilde ik nu eigenlijk zelf?! Mezelf opnieuw uitvinden dat wilde ik! Mijn missie werd de zoektocht naar mezelf. En deze zoektocht begon bij het grote warme nest waar ik uit kom.

Een aantal jaren, gesprekken, opleidingen, trainingen, omzwervingen en ontdekkingen later weet ik meer. Zo leerde ik mijn nieuwe ik te accepteren en te luisteren naar wat mijn hart en lijf mij wilden vertellen. Ik ontdekte hoe belangrijk geloof, hoop, liefde, focus, mindset en goede supporters zijn. Ik ontdekte mijn passies, mijn talenten en de dingen die mij moeiteloos afgaan. Waar ik blij van word en energie van krijg. De dingen en mensen waar ik me, met mijn bedrijf ‘Op & Top Jij’, met veel enthousiasme voor in wil zetten. En elke keer leer ik bij want tenslotte is ‘life an ongoing process of learning’!

Om mezelf steeds te herinneren aan wie ik diep van binnen ben, wat ik nodig heb en waar ik naar toe wil heb ik mijn ‘ankers’ uitgezet. Elke ochtend kijk ik (onder het haren föhnen ;-)) naar collages met afbeeldingen, quotes en kleuren die mij inspireren en bij de les houden. Dingen waar ik mijn bed voor uit kom. In mijn ‘theater’ hoek staat een mooie stoel met ‘Living Puppet’ Josefine (ze is een therapeutische pop en dit is ook haar echte naam!) en mijn gitaar. Natuurlijk om te gebruiken (coaching) maar ook als reminder. Gisteren zag ik dat Josefine onderuitgezakt, in de hoek gedrukt en bijna bedolven was onder kleding. Ik schiet in de lach…. Een reminder om weer ruimte te maken om te ‘spelen’. Ik heb Josefine rechtop gezet, de rommel weg gehaald en heb even mijn gitaar gepakt….Gelijk ben ik ook geïnspireerd om dit blog te schrijven en hoop ik anderen daar ook mee te inspireren.

En Jij?
Weet jij wie je diep van binnen bent? Wat jou jij maakt? Wat jij nodig hebt en blij van wordt? En doe je die dingen ook? Gun jij jezelf de tijd om te ‘spelen’? Of ben je verandert door je aan te passen en ben je jezelf onderweg steeds een beetje meer kwijtgeraakt? Ben je daar klaar mee en weet jij diep van binnen dat het anders moet? Ik kijk graag met jou waar jij staat en wat jij nodig hebt om ‘Op & Top Jij’ te zijn. Ik help en inspireer je om jouw unieke talenten en passies boven water te halen zodat jij zichtbaar wordt! Dan word ook jouw richting duidelijk en kan jij de keuzes maken die in lijn zijn met jouw eigen-waarden.
Met jouw hart als je kompas!
In 1 afspraak kan ik jou al op weg helpen!

Kan je wel wat support kan gebruiken?
Laat het me dan weten.

Liefs José

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.