Happy Valentine to me!

Doe jij aan valentijn?
Of denk je net als ik, als je iemand waardeert of lief vindt, uit dit dan wanneer jíj daar zin in hebt? Geen speciale, commerciële dag voor nodig. Vandaag? Prima! Gewoon op een willekeurige dag? Top! Is de verrassing ook nog groter. Neenee, ik wil je Valentijnsdag zeker niet verpesten, integendeel!

 

Jaren geleden bedacht ik dat het misschien toch wel leuk was om daaraan mee te doen. Ik stuurde een aantal vrienden kaarten met spannende teksten waar ze nog dágen druk mee waren, haha. Ik ook trouwens.
Ik herinner me ook een keer dat ik me uit had gesloofd met lekker eten, kaarsjes, een lekker luchtje en een lieve kaart. Het moest toen een gezellige en romantische avond worden, maar dat verliep toch een beetje anders. De teleurstelling dat ‘hij’ er niet aan had gedacht en zelfs niks liefs voor me had gekocht (roos/kaartje) droop van mijn snuitje. Tja, dat kon ik echt niet verbergen. ‘Oeps vergeten!!! Daar deed jij toch niet aan?!’ ‘Nou voel ik me wel rot’ zei hij nog. ‘Maar het zit toch niet in de kado’s, het gaat om het gevoel, toch?!’ Ja dat begreep ‘hij’ goed haha. Daar ging het even mis want daar gingen mijn vlinders niet harder van fladderen haha.

Maar vandaag doe ik eens iets anders.
Waarom zou je op Valentijnsdag alleen lief zijn voor een ander?
Je bewondering, waardering uitspreken naar een ander?
Dit jaar geef ik mijzelf een rode kaart! Nee niet voor straf, maar juist als beloning!
JA, dat doe ik, ik zet mezelf buitenspel en verklaar mezelf de liefde.
Nouja dat klinkt wel erg zoetsappig, maar toch schrijf ik aan mezelf een rode kaart. Gewoon omdat ik het waard ben. En rood omdat ik de afgelopen tijd met passie en doorzettingsvermogen hele moedige stappen heb gezet.
Zo dat is eruit. Voelt goed ook.
Ik snap niet waarom die voetballers altijd zo lopen te mopperen.

En jij?
Geef jij jezelf ook een rode kaart? Een ‘ik hou van mij kaart’.
Wat schrijf jij daarop? Wat waardeer jij aan jezelf? Waar ben jij trots op?
Laat dat stemmetje in je hoofd maar tetteren en doe maar eens een keer lekker onbescheiden!
Even een schouderklopje voor jezelf.
En maak er ook een ‘ik ben er even niet kaart’ van.
Ga heerlijk even buitenspel staan, time-out.
Een uurtje, lukt dat? Een momentje voor jezelf.
Probeer het gewoon.
Maak er een fijne dag van!

Liefs José

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.