Klaar met de schone schijn! Was jouw vakantie ook verre van fantastisch?

Zomervakantie, de meeste mensen kijken er enorm naar uit. Even uit de dagelijkse sleur. Minder op de klok leven. Beetje bijslapen, cultuur snuiven, genieten van zon, zee en strand. Eindelijk dat boek eens lezen en wat al niet meer!

Heerlijk, toch? Zeggen dat er niets aan was (als het weer mee zit) is best een taboe. Want vakantie hoort toch vooral leuk en gezellig te zijn? Dan hoor je te genieten van de vrijheid en (ben je samen) van elkaar. Vooral dat laatste kan op vakantie nog weleens een dingetje zijn. Vakantie kan namelijk ook een enorme spiegel voor je zijn en ook voor je relatie(s)! 24/7 op elkaars lip kan best spanningen veroorzaken. Misschien zeg je tegen iedereen hoe geweldig het was maar was dat ook zo?!

Aan de andere kant van de lijn zit Petra*. Ze boekte een verheldersessie omdat ze wel wat licht en helderheid kon gebruiken. Ze was net terug van vakantie en nee, dat was geen fijne vakantie geweest. In het dagelijks leven was ze namelijk niet ‘zo samen’ met man en kinderen als ze graag zou willen. Iedereen zat meer op zijn eigen eilandje.

Tijdens de vakantie was er veel strijd geweest. Ook al waren ze samen, ze voelde zichzelf alleen. Op vakantie merkte ze dat het steeds minder lukte om zichzelf aan te passen en weg te cijferen. Voorheen was ze gelukkig als haar partner en kinderen het naar de zin hadden, maar nu voelde dat anders. Onderhuids knaagde er iets en voelde alsof ze zichzelf steeds een klein beetje meer kwijtraakte.

Maar vandaag zit ze hier. Het gaat nu om haar en dat voelt nog een beetje vreemd. Ze wil meer uit zichzelf en haar leven halen. Ze wil weer gezien en gehoord worden. Daarvoor moest ze eerst zichzelf weer zien! Ze wil meer dan dit en iets doen met haar talenten en verlangens. Hoe, wat, waar, weet ze nog niet maar samen gaan we op pad.

We skippen alle verhalen en ik vraag naar de kleuren die een rol spelen in haar leven. De kracht van kleur en zijn non-verbale communicatie. Kleur liegt niet, nooit! Zo (her)ontdekken we haar talenten. Maar ook haar valkuilen, allergieën en verlangens.

We komen tot de ontdekking dat ze zichzelf van kleins af aan al weg heeft gecijferd. Eigenlijk werd er nooit naar haar geluisterd. Ze moest doen wat haar werd opgedragen en in het gareel lopen. Niet zo moeilijk doen en een voorbeeld nemen aan haar andere broers en zussen.

De kleur die ze vandaag weer mee naar huis neemt is groen.
Groen, de kleur van haar hart en hartsverlangens. Daar wil ze weer naar gaan luisteren. Ze wil haar eigen koers bepalen, dat beslist ze nu! Ze wil weer met respect behandeld worden en beseft dat ze daarvoor eerst respect voor zichzelf en haar eigen verlangens moet hebben!

Ze wil op een liefdevolle manier haar grenzen aan geven. Haar ruimte innemen want dat doet ze nu niet. Ze zegt dat ze VRIJ wil zijn! Het woord komt eruit met een diepe zucht en daarbij maakt ze een groot gebaar met haar armen! Ze wil vrij zijn om haar eigen keuzes te maken, haar eigen richting te bepalen en nee te zeggen als iets niet goed voelt!

We nemen afscheid en ik krijg een steviger hand van haar dan bij binnenkomst. Ik zie een vastberaden trekje om haar mond. Met een rechte rug en stevige pas loopt ze naar de auto.

Ja, vanaf vandaag gaat ze het anders doen. Ze heeft een oefening en een paar mooie tools gekregen. En natuurlijk krijgt ze mijn support!
Welkom thuis!

Wil je ook mijn support stuur me dan een bericht. jose@opentopjij.nl

Wil je meer helderheid? Klik  hier om een gratis verheldersessie te boeken.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.