Kleurcoaching

Kleurcoaching
Als je mij een paar jaar geleden zou hebben verteld dat je een persoonlijke groei kunt doormaken door je kleuren te veranderen zou ik je wazig hebben aangekeken! Jaja natuurlijk. Maar inmiddels denk ik daar heel anders over. Simpel gezegd; kleur is gereflecteerd licht. Het is een zichtbare golflengte of straling. De stralen die ons oog niet kan zien zijn bijvoorbeeld de infrarode stralen, radiogolven, magnetron, röntgenstralen, gammastralen, UVA- en UVB-stralen. Geen abracadabra dus!

In ons daglicht zitten alle kleuren van het spectrum en om goed te kunnen functioneren hebben wij voldoende daglicht nodig. Met kleur kan je iets communiceren, dat doet de natuur met haar planten en dieren en wij mensen doen dat ook. Elke kleur heeft zijn eigen golflengte en trilling en ook een andere boodschap of emotie. Wist je dat we intuïtief reageren op kleuren? En op elke kleur reageren we ook weer anders.

Denk niet wit
denk niet zwart
denk niet zwartwit
maar in de kleur van je hart
Frank Boeyen

Eh ja! Welke kleur is dan de kleur van je hart? En wat betekent die kleur dan?

Voor wie
Als kleurentolk vertaal ik de boodschap achter de kleurkeuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. We maken een soort tijdslijn. We kijken waar je nu staat en welke dingen jou gemaakt hebben tot de persoon die je nu bent. Hierdoor krijgt je een heel mooi inzicht in jezelf en zie je jouw levensverhaal in kleur. Het zal je verbazen wat jouw kleuren te vertellen hebben over jou en je leven. Het is een moment opname want als jij in beweging bent, zijn jouw kleuren ook in beweging.

Tegelijk gaan we kijken welke kleuren jij kan inzetten om je doel te bereiken en een persoonlijke groei door te maken. Van dit alles krijg je in een mooi verslag zodat je het rustig nog eens na kan lezen.

Verander de kleuren in je wereld en je wereld zal veranderen!

Thelma van der Werff, Colour Comfort