Kringetjes…..

Kringetjes…..

November, de tijd dat ze altijd een beetje melancholisch wordt. In gedachte denkt ze terug aan wat was en ondertussen tekent ze kringetjes…..
Symbolisch eigenlijk bedenkt ze nu. Want ze staat nog steeds op de plek waar ze 2017 was geëindigd. Ja niet letterlijk natuurlijk maar voor haar gevoel is ze niets opgeschoten. Ze was 2018 vol goede moed gestart. 2018 zou ze weer aandacht gaan besteden aan dat sluimerend verlangen wat ze voelde. Ze wilde meer regie nemen, dingen doen waar ze zelf ook blij van werd. Wat meer hulp vragen en zichzelf wat meer prioriteit gaan geven.

Eerst had ze het zelf geprobeerd. Haar kast staat vol zelfhulpboeken die ze ook allemaal heeft gelezen. Dat maakte haar, van onbewust onbekwaam, bewust maar nog steeds onbekwaam. Dus besloot ze om ergens te gaan praten. Er volgde veel gesprekken en inmiddels weet ze precies waar de schoen wringt. Fijn al die kennis, maar doe het dan maar eens even anders! Ze had een soort mantra. Een zinnetje wat ze op haar spiegel had geplakt als reminder. ‘Als je blijft doen wat je deed blijf je krijgen wat je kreeg’! Jaja dat snapt ze…. Actie, reactie, een andere actie dan komt er een andere reactie. Meestal was ze zelf eigenlijk meer van de reactie dan van de actie maar ze wilde het proberen.

Dus stapte ze voorzichtig uit haar vicieuze cirkel. Ja, dat was best spannend want dat voelde zó ‘out of control’! Hoe gaan anderen daar dan op reageren en kan ze het dan nog wel aan en/of overzien en….. Pfff ze werd zelf ook niet goed van zichzelf maar blijven waar ze zat was geen optie. Dus probeerde ze voorzichtig haar grenzen te verkennen en aan te geven. Eens een keertje nee te zeggen. En toen daar goed op werd gereageerd nog eens een keer. Ze vond het heel spannend maar het ging goed. Ze voelde dat ze weer een beetje lucht kreeg, een stukje vrijheid, want daar had ze zo’n behoefte aan!

Tot die keer dat ze de deksel op haar neus kreeg. Dierbaren die haar onder een etentje van egoïstisch beschuldigden. Het was ze zo opgevallen dat ze zo met zichzelf bezig was. Ze vonden dat ze de laatste tijd zo moeilijk deed, overal een probleem van maakte.  Ze misten de ‘oude versie’ van haar! Zoo, dat hakte er wel behoorlijk in! Dat ze probeerden haar weer op haar ‘vertrouwde paardje’ te duwen had ze niet door! Dus paste ze zich weer aan en cijferde ze zichzelf maar weer weg. Zo was iedereen weer blij met haar, toch?! Behalve zij dan!

Volgend jaar, jaa dan!!! Ja eh en dan? Lukt het dan wel?

Wat als je het dit keer eens heel anders aan gaat vliegen? Geen oeverloze gesprekken maar ook meer praktisch en met meer plezier! HOE DAN?!! Het antwoord is KLEUR!

Veranderingen komen niet aanwaaien. Wil je een blijvende verandering, dan helpt het om de stapjes klein te houden. Kleur helpt om die stapjes klein te houden zodat je niet in de stress schiet. Zo kun je dus op een mooie, kleurrijke en speelse manier het heft in eigen handen nemen en invloed uitoefenen op jezelf en je omgeving.

Wil jij van 2019 ook jouw jaar maken?! Wil jij jezelf en je leven meer richting en kleur geven? Ben jij ook klaar om uit jouw carrousel te stappen? Wil jij zelf meer regie nemen en van koers veranderen maar is jouw richting nog niet duidelijk? Kleur helpt je uit je hoofd te komen en weer terug naar je gevoel. Kleur helpt om antwoord te krijgen op vragen als, wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar!

Want wie zegt dat veranderen alleen maar een heel moeizaam proces kan zijn?! Ik ga graag met jou op pad om jouw mooie kleuren en richting zichtbaar te maken zodat 2019 ook écht jouw jaar gaat worden!

Benieuwd wat kleur met en voor je kan doen? Stuur me een bericht of boek een gratis kleurgesprek.

11 januari start de 4-daagse opleiding ‘Leer en ervaar de kracht van kleur’. Hier lees je wat dat inhoudt. Schrijf je je in voor 1 december dan krijg je als BONUS een Top Kleuradvies (€149,-)

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.