Lichtpuntjes

Hoe was jouw week? Kijk je met een tevreden gevoel terug? Had je een intentie gezet voor deze week? Heb je stapjes gezet in die richting? Of heb je je af laten leiden en ben je vergeten focus te houden? Zo zit ik ook even te mijmeren. De afgelopen week heb ik namelijk veel (coach) gesprekken gevoerd. Ik heb spiegels voorgehouden maar ook voorgehouden gekregen.

Wat vind ik het fijn om (iemand die het spoor een beetje bijster is) weer naar lichtpuntjes te laten zoeken. Die lichtpuntjes die weer richting gaan geven aan iemands leven. Waar iemand weer hoop van krijgt en blij van wordt. Als we iets willen veranderen dan is dat (vaak) best spannend of eng. De manier waarop we nu bezig zijn werkt niet en het lijkt een vicieuze cirkel. We weten dat we iets anders moeten doen, maar wat dan?!

Het antwoord kunnen we soms ook niet alleen bedenken want dan hadden we dat zelf lang geleden al gedaan! Dan is het fijn als iemand jou op een liefdevolle en niet veroordelende manier een spiegel voor houdt. Iemand die jou ziet, hoort en laat voelen dat jij belangrijke bent. Iemand die de juiste vragen stelt, want die antwoorden, die heb je zelf! Maar soms zitten die antwoorden heel diep en lukt het maar niet om daarbij te komen. Door veel in je hoofd te gaan zitten krijgen andere zintuigen geen kans. Kleur is een hele mooie tool om daarbij te komen.

Kleur gaat dwars door alle lagen heen en helpt om bij je kern, of de kern van een probleem te komen. Met verschillende creatieve opdrachten halen we de onderste steen boven en brengen we vervolgens alles in kaart. Hierdoor wordt het in een keer weer helder en zichtbaar voor je! Ok hier sta je dan, maar wat nu? Wat wil je? Waar wil je naartoe en hoe kom je daar dan? Vervolgens gaan we kijken waar jouw ogen van gaan glimmen. YOUR INNERFIRE!

Samen met kleur zijn dat de lichtpuntjes die jouw route gaan bepalen. Je krijgt handvatten om zelf aan de bak te gaan en/of we maken samen een stappenplan. En weet je, één lichtpuntje is al genoeg om in actie te komen. Nee, natuurlijk kan je alles dan nog niet overzien en is dat eng! Maar door dit lichtpuntje te volgen ga je onderweg nog veel meer lichtpuntjes ontdekken. Samen vormen die jouw route en zo wordt jouw richting zichtbaar.

Ben jij ‘bang in het donker’? Ik loop graag een stukje met je mee!

Liefs José

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.