Maak jij van 2020 jouw jaar?!

Het is alweer de 3e week van december.
De tijd dat ze altijd een beetje melancholisch wordt. In gedachte denkt ze terug aan wat was en ondertussen tekent ze kringetjes…..
Symbolisch eigenlijk bedenkt ze nu, want ze staat nog steeds op de plek waar ze 2018 was geëindigd. Ja niet letterlijk natuurlijk, maar voor haar gevoel is ze niets opgeschoten.

Ze was 2019 vol goede moed gestart. Ze zou dit jaar weer aandacht gaan besteden aan dat sluimerend verlangen wat ze voelde. Ze wilde meer regie nemen, stoppen met een paar slechte gewoontes en dingen doen waar ze zelf ook blij van werd. Ze zou meer hulp gaan vragen en zichzelf wat meer prioriteit gaan geven.

Eerst had ze het zelf geprobeerd. Haar kast staat vol zelfhulpboeken die ze ook allemaal heeft gelezen. Dat maakte haar, van onbewust onbekwaam, bewust maar nog steeds onbekwaam. Dus besloot ze om ergens te gaan praten. Er volgde veel gesprekken en inmiddels weet ze precies waar de schoen wringt. Fijn al die kennis, maar doe het dan maar eens even anders!

Ze had een soort mantra. Een zinnetje wat ze op haar spiegel had geplakt als reminder. ‘Als je blijft doen wat je deed blijf je krijgen wat je kreeg!’ Jaja dat snapt ze…. Actie, reactie, een andere actie dan komt er een andere reactie. Meestal was ze zelf eigenlijk meer van de reactie dan van de actie maar ze wilde het proberen.

Dus stapte ze voorzichtig uit haar vicieuze cirkel. Ja, dat was best spannend want dat voelde zó ‘out of control’! Hoe gaan anderen daar dan op reageren en kan ze het dan nog wel aan en/of overzien en….. Pfff ze werd niet goed van haar gepieker maar niets doen was geen optie meer. Ze liep op het randje van haar kunnen, had weinig energie en plezier was ook ver te zoeken.

Dus probeerde ze voorzichtig haar grenzen te verkennen en aan te geven. Het begon met een keertje ‘nee’ zeggen. En toen daar goed op werd gereageerd nog eens een keer. Ze vond het heel spannend maar het ging goed. Ze voelde dat ze weer een beetje lucht kreeg, een stukje vrijheid, want daar had ze zo’n behoefte aan!

Tot die ene keer dat ze de deksel op haar neus kreeg van vriendinnen die haar, onder een etentje, van egoïstisch beschuldigden. Het was ze zo opgevallen dat ze zo met zichzelf bezig was. Ze vonden dat ze de laatste tijd zo moeilijk deed, overal een probleem van maakte. Ze misten de ‘oude versie’ van haar. Zo, die opmerking hakte er wel behoorlijk in. Ze was er verdrietig van en voelde zich enorm afgewezen. Dat ze probeerden haar weer op haar ‘eigen plekje’ te duwen had ze niet door. Dus paste ze zich weer aan en cijferde ze zichzelf maar weer weg. Zo was iedereen weer blij met haar, toch?! Behalve zijzelf dan.

Volgend jaar, jaa dán!! Ja en dan? Lukt het dan wel om je niet meer aan te passen ten koste van jezelf? Om jezelf prioriteit te geven en anderen niet meer te pleasen? Om trouw te blijven aan jezelf en je eigen verlangens, wat die dan ook zijn?

Wat als je het dit keer eens heel anders aan gaat vliegen? Geen oeverloze gesprekken maar ook meer praktisch en met meer plezier! HOE DAN?!! Het antwoord is KLEUR!

Kleur is namelijk een geweldige tool om inzicht in jezelf te krijgen en om veranderingen te bewerkstelligen!

Kleur en persoonlijke kleurkeuzes zijn namelijk een enorme spiegel voor ons!
Ze tonen blinde vlekken, laten je zien waar je staat, wat je kwaliteiten en talenten zijn, welke dingen je gevormd hebben tot wie je nu bent, wat je uitdaging en je valkuil is, waar je naar verlangt en ook wat je kan doen om daar te komen!

Veranderingen komen niet aanwaaien. Als je wil dat iets anders wordt moet je daar ook iets (anders) voor doen. Wil je een blijvende verandering, dan helpt het om de stapjes klein te houden. Het inzetten van kleur helpt om die stapjes klein te houden zodat je niet in de stress schiet. Zo kun je dus op een mooie, kleurrijke en speelse manier het heft in eigen handen nemen en invloed uitoefenen op jezelf en je omgeving.

Want wie zegt dat veranderen alleen maar een heel moeizaam proces kan zijn?!

In januari start de 4-daagse Colour Comfort training, die jou, samen met de persoonlijke sessies, gaat helpen dichtbij jezelf te komen/blijven, tot volle bloei te komen en je veranderingen dit keer ook écht door te voeren!

Word 2020 het jaar waarin jouw leven vrijer, blijer, kleurrijker en meer van jou wordt?!
Ja?! Beslis dat gewoon NU en kom gelijk in actie!

Weet dat je het niet alleen hoeft te doen want ik ga graag met jou op pad om van 2020 ook écht jouw jaar te maken!

Hier lees je er alle over; http://opentopjijacademie.nl
Liever een persoonlijk plan?
Stuur me een bericht dan neem ik contact met je op.
jose@opentopjij.nl of 06-24549972

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.