Op & Top Leven!

Ze droeg een enorme rugzak mee uit het verleden. Al die bagage zorgde voor pijntjes, gebrek aan energie en sombere gedachtes. Ze bleef maar piekeren en malen hoe ze het anders kon doen.

Door al die bagage zag ze ook niet wie ze diep van binnen was.

Haar grootste verlangen was vrij zijn want dat voelde ze zich al heel lang niet meer.

Keuzes maken vond ze lastig want waar baseer je die dan op? Ze was bang dat de keuze die ze maakte de verkeerde zou zijn en dat haar dat zou beroven van haar vrijheid. Ze was bang dingen op te moeten geven. Dus koos ze maar niet, wat natuurlijk ook een keuze is!

Ondertussen probeerde ze de buitenwereld tevreden te houden en deed dingen die anderen graag wilden zien. Daarmee had ze succes en oogstte ze veel waardering. Ondertussen deed ze zichzelf te kort en raakte ze steeds verder van zichzelf vandaan.

Ze wilde afrekenen met het verleden en haar rugzak afgooien. Dat had ze al vaker geprobeerd maar het leek wel of die rugzak haar bleef achtervolgen. Het was tijd om de inhoud onder ogen te zien en de lasten eruit te pakken. Het was tijd om het leven te bedanken voor alle lessen en afscheid te nemen van de onnodige ballast (ontriggeren) zodat deze haar niet meer zou achtervolgen.

Zo werd het steeds lichter…. Blokkades losten op waardoor alles weer kon stromen en kreeg ze zicht op wie ze werkelijk was. Ze ontdekte dat waar angst verdwijnt er weer ruimte komt voor liefde en liefde opent alle deuren!

Wil jij ook weer leven i.p.v. overleven? Niet dat het leven daardoor makkelijker gaat worden want als jij stopt met aanpassen komt er weerstand. Maar weerstand zorgt ervoor dat jij weerbaarder en sterker wordt.

Door je aan te passen en achter een muurtje te schuilen kan je jezelf een beetje beschermen maar daardoor zal jij ook nooit voluit kunnen leven! Door geen verbinding aan te gaan kan je jezelf beschermen voor een gebroken hart maar zul je nooit ontdekken hoe mooi echte liefde kan zijn! Door steeds plannen te maken en deze nooit uit te voeren zul je in ieder geval niet het risico lopen om te falen maar zal je ook nooit weten hoe het voelt om je hart te volgen en te groeien.

En zekerheid? Die krijg je niet! Door te gaan doen ontdek jij of je op de goede weg zit! Door dichtbij je kern te blijven en keuzes te maken in lijn met wie jij bent ontdek je jouw unieke levenspad. Dat zijn de keuzes die jouw leven zin geven en de meeste voldoening opleveren. Pak zelf de regie en weet dat je zelf steeds weer opnieuw de bakens kan verzetten om zo je eigen koers te bepalen!

Garantie dat je onderweg geen kleerscheuren oploopt heb je niet. Je eigen weg is nooit zonder pijn want pijn hoort bij het leven. Net als de dood, want dit leven is hier eindig. En tegelijk zorgt het feit dat dit leven eindig is ervoor dat het super waardevol wordt!

Wat doe jij in de tussentijd?

Wil jij aan het eind van je leven ook kunnen zeggen dat je met jouw unieke talenten een positieve bijdrage hebt geleverd en de wereld mooier achterlaat dan dat je hem aantrof?

Reken dan af met alles wat je vasthoudt en ervoor zorgt dat je steeds maar in dezelfde kringetjes blijft draaien!

Ont-dek jezelf en kies voor voluit leven in plaats van overleven! Ik support je er heel graag bij! José Verhoef

06-24549972

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.