Pak jij die hoofdrol?!

Als bloemenmeisje was ik vroeger uren in de slootkanten te vinden. Op zoek naar mooie bloemetjes, grasjes en blaadjes. Vooral aan het begin van de lente, als de eerste gele speenkruid bloemetjes weer oppopten! Jaaa, dat was de voorbode van een groei en bloeiseizoen en dat moest gevierd! Als mijn 2 zussen en ik ook nog kniekousen aan mochten, nou! Dan huppelden we als lammetjes in de wei, haha.

 

Nu klinkt het heel grappig maar daar werden we zo blij van! Ik versierde vervolgens het kippen- of konijnenhok met jampotten vol prachtige bloemen. Het bleef niet beperkt tot de slootkanten want later maakte ik mijn eigen rozenparfum van de (niet allemaal, sorry pa) uitgebloeide geurende rozen uit de tuin.

De opleiding tot bloemstyliste leek later een logische keuze. Ik mocht werken met de mooiste bloemen, kleuren, geuren en materialen. Ik probeerde eerst heel veilig de goedkeuring te krijgen van de docent en werkgever maar later wilde ik mij niet meer laten beperken.
Ik heb er veel van geleerd. Op heel veel vlakken want natuurlijk zit hier veel symboliek in.

De grootste uitdaging was als er een bloemstuk gemaakt moest worden en er was nog geen verse aanvoer van de veiling. Doen met wat er was. Vaak ontstonden dan de prachtigste of spannendste creaties.

Ik moest leren een bloem op waarde te schatten. Elke bloem is prachtig als je het maar ziet!
Ik was vooral van veel en heel hard mijn best doen. Later drong pas tot mij door wat ik op school al lang had geleerd. Minder is meer en eenvoud maakt alles mooier! Tja, zoals Johan Cruijff altijd zei: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”
Zo waren er ook bloemen die zich niet lieten mengen omdat ze ervoor zorgden dat de ander ging slap hangen. Moet je ook maar even weten….

De kunst is om een bloem tot zijn recht te laten komen. Alleen of naast een andere bloem. Elke bloem kan natuurlijk niet de hoofdrol krijgen. Er zijn natuurlijk verschillende rollen. Ondersteunende rollen zodat de ‘hoofdrolspeler’ nog meer kan gaan stralen en verbindende rollen zodat  er een mooi harmonieus geheel ontstaat.
Niet iedereen voelt zich aangesproken tot dezelfde soort bloem.
Gelukkig maar!

Zo ook met een mens…. I love symboliek!
Soms komt mijn passie voor mens, leven, bloemen, kleur en styling samen en maak ik een symbolisch bloemstuk voor een overledene. Een bloemstuk waarin alle lijnen, kleuren en materiaal een verhaal vertellen met als doel verbinden en troosten….

Ik vergelijk ons ook met een bloemstuk. Elke dag vertellen we een verhaal met onze non-verbale communicatie. Fijn als je non-verbale verhaal  jou niet tegen spreekt!
Alle keuzes die jij en ik maken vertellen iets over onszelf.
Wat vertelt de keuze van kleding, een bloem, kleur, print, geur of partner over jou? Wat zegt dat over jou of waar jij blij van wordt?
Als je daar inzicht in hebt dan kun je daar steeds een beetje meer van doen zodat jouw leven net wat bloemiger wordt, blijer!

Ga jij ook voor een eenvoudiger, blijer en vrijer leven met steeds meer geluksmomentjes?
Ga opruimen en kijk of je afscheid kan nemen van dingen die zwaar voelen en niet (meer) bij je passen. Misschien een rol die niet op jouw lijf is geschreven?En doe meer van waar je blij van wordt!! Zo simpel eigenlijk. Huppel door het gras, maak een handstand, doe eens iets onverwachts en neem jezelf niet altijd zo serieus!

Voel jij je vrij om te groeien en tot volle bloei te komen? Durf jij dat?! Of hang jij slap en word jij beperkt door anderen of je eigen beperkende gedachten? Zo van doe maar gewoon en verbeeld je maar niks, neem maar niet te veel risico, wees maar blij met wat je hebt, als je je kop boven het maaiveld uitsteekt dan vliegt ie eraf, aan jezelf denken is egoïstisch, er zijn al zoveel narcissen of tulpen, die andere ruiken lekkerder, zijn groter, mooier blad enz.…Pffff, die bijvoorbeeld….

Weet jij eigenlijk hoe je tot je recht komt naast al die andere bloemen?
Wil jij je ook graag vrij voelen om die prachtige stralende bloem te zijn die je diep van binnen bent?! Niet meer klein maken maar huppakee gaan staan voor wat je waard bent! Jaaa, pak die hoofdrol!
Op het plekje waar jij het beste tot zijn recht komt, zodat jij het stalende middelpunt van je eigen leven gaat zijn.

Op & Top Jij!

Ik support je graag!

Liefs José

 

 

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.