Personal Coaching

Ben jij op een bepaald gebied in je leven vastgelopen en jezelf onderweg kwijtgeraakt?

Dat risico loop je namelijk als je niet trouw bent aan jezelf en steeds probeert te voldoen aan de eisen van anderen. Je raakt uit balans en weg bij je kern. Het kan zijn dat je daardoor niet goed meer weet wie je diep van binnen bent en waar je nu eigenlijk zelf blij van wordt en energie van krijgt! Dat is alle dagen keihard werken en een burn-out ligt dan ook op de loer!

Chronisch verlies
Je kan ook (een stuk van) jezelf kwijtraken doordat je te maken hebt met levend/chronisch verlies. Dat is als je steeds geconfronteerd wordt met beperkingen of gezondheidsproblemen van jezelf of je naasten en moet dealen met dat wat niet meer is en waarschijnlijk ook nooit komt.

Trauma
Het leven zit vol verrassingen, zowel positief als negatief. Nare gebeurtenissen die grote impact hebben kunnen diepe sporen achterlaten in je lijf, hart en ziel. Deze traumatische ervaring, die je leven op z’n kop zet, kan ervoor zorgen dat je ook jezelf kwijtraakt.

Van human being naar human doing?
Waarschijnlijk behoor je, net als ik, tot de harde werkers.  Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent een doorzetter, nieuwsgierig, leergierig, hebt het hart op de juiste plek, staat snel klaar om bij te springen, te geven, te doen, aan te pakken en cijfert jezelf gemakkelijk weg. Ongetwijfeld heb jij al van alles geprobeerd om verder te komen. Kijk en luister je steeds naar anderen voor dé oplossing en houvast maar heeft dat nog nooit tot het gewenste resultaat geleid.

Leven of overleven?
Misschien sta je nu wel op ‘standje overleven’. Doe je je sterker voor dan je bent en heb je een muurtje opgetrokken tussen jezelf en de ander. Dat muurtje wat je beschermt zet je tegelijk ook gevangen! Je bent dan niet meer zichtbaar voor de ander,  je verliest je vrijheid en de verbinding met je medemens.

Misschien leef je vooral in je hoofd, loop je weg van je pijn, gemis en verdriet en vlucht je in allerlei ongezonde gewoontes of verslavingen om maar niet te hoeven voelen. Zo raak je steeds verder bij jezelf vandaan. Je bent dan aan het overleven i.p.v. leven. Je pleegt roofbouw op jezelf en zo verliest het leven zijn glans.

Ik geloof dat je ziel via je lijf met je communiceert. Door dat stemmetje het zwijgen op te leggen zal je lijf steeds harder moeten schreeuwen om gehoord te worden! Jij bepaalt zelf of en wanneer jij daarnaar gaat luisteren!

Ik help je graag om je eígen code te kraken en antwoorden te vinden op vragen als, wie ben ik, wat kan ik (nog), wat wil ik én hoe kom ik daar. Om die authentieke, unieke en echte Jij te zijn die je diep van binnen bent. Om te rouwen en los te laten wat was. Om de balans te herstellen en met jouw mogelijkheden vol zin, zinvol te leven!

Positief, krachtig en oplossingsgericht.
Omdat de meeste mensen voordat ze aan de bel trekken zelf al een tijdje aanmodderen probeer ik zo snel mogelijk een afspraak in te plannen. De trajecten zijn kort, krachtig en effectief. Je krijgt gelijk handvatten om positief aan de slag te gaan.

Werkwijze
Om snel tot de kern- en bij je eigen wijsheid te komen maak ik gebruik van bewezen effectieve methodes en creatieve coachtools. Door steeds hetzelfde te doen en te herhalen kom je niet verder. Deze methodes zorgen er dan ook voor dat we de verhalen die je over jezelf vertelt en gelooft omzeilen. Je ontdekt specifieke kwaliteiten en nieuwe mogelijkheden die je in kan zetten om een positieve verandering te bereiken en je eigen pad te volgen. Hierdoor kom je uit je hoofd, in de actiestand! Ook houden we je belemmerende overtuigingen kritisch tegen het licht zodat jij je mindset kan gaan veranderen.

Complexe situaties versimpelen
We kijken naar het grote geheel of zoomen in op bepaald gebied van je leven.  Door blokkades/niet helpende strategieën op te sporen en op te ruimen en interne en externe krachtbronnen aan te boren ontstaat er meer draagkracht. Ook ontstaat er meer ruimte en balans door af te rekenen met psychische problemen, angsten, trauma’s, een vol hoofd, psychosomatische klachten of perfectionisme.

Eigen regie
Je leert om weer de regie te nemen over je eigen leven, te dealen met tegenslagen en lastige situaties zodat jij je vicieuze cirkel kan doorbreken. Er zijn geen ellenlange sessies nodig voor een goed en blijvend resultaat. Je houdt steeds zelf de regie en zelfs zonder dat je erover hoeft te praten kan jij, zonder herbeleving, je verhaal of trauma onttriggeren!

Jouw levensrecept herschrijven
Met alles wat we doen help ik je eerlijk te kijken, zelf te denken, te vragen, te luisteren en te voelen wat je nodig hebt om er vervolgens naar te handelen, zodat jij weer trouw bent aan jezelf.

Door deze helderheid heb jij weer goed zicht en houvast om in vrijheid, je eígen koers te varen en weer vol zin, zinvol te LEVEN!

Je kan zoveel meer dan je denkt, écht!
Zullen we dit samen ontdekken?

Jaa dat wil ik!