Recensies

Al een tijdje balanceerde ik op het randje en had ik, als vrouw, moeder, dochter en zzp-er, moeite om alle ballen in de lucht te houden.

Ik had José al eerder ontmoet en nadat ik geraakt werd door haar bericht op sociale media besloot ik contact op te nemen. Vlot en duidelijk legde José uit wat ze voor me kon betekenen en zijn we snel aan de slag gegaan op een manier die bij me past.

Het startpunt drukte me met mijn neus op de feiten. Ik bouwde nl een duidelijk beeld van mijn situatie waarbij mijn krachtbronnen, belasting, situatie en verlangens zichtbaar werden. Vanaf dat punt werd gaandeweg steeds meer duidelijk hoe én waarom ik doe wat ik doe.

Ik kreeg veel inzicht in mezelf en in mijn handelen in de rol van partner, moeder, dochter en zzp-er. Deze bewustwording zette van alles in beweging en zorgde voor openingen om te kiezen de dingen anders te doen als er iets voorviel.

Ik ontdekte dat ik me verantwoordelijk had gemaakt voor dingen die niet van mij zijn. Doordat ik een stapje terug deed, gesprekken aanging en wist te verzachten konden mijn partner en ouders ook hun plekje weer innemen. Zo kon ik meer ontvangen en kan er weer meer balans ontstaan.

Ook het opsporen en opruimen van blokkades, angsten en schuldgevoel uit het verleden zorgde voor ruimte, vrijheid en rust.

Ik ben teruggegaan naar mijn kern en maak van daaruit bewuste keuzes. Ik durf meer mezelf te zijn en (ook mijn kracht) te laten zien, mijn grenzen aan te geven, verantwoordelijkheid bij de ander te laten en ben minder bang om afgewezen te worden. Hierdoor zijn mijn relaties verbeterd en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Het vertrouwen in mijn medemens vind ik nog wat lastig. Ik kan ook

om mezelf lachen doordat ik met meer mildheid, acceptatie en liefde naar mezelf, maar ook mijn relaties en situatie ben gaan kijken. Ik ervaar mijn gevoeligheid weer meer als kracht en ik kan dingen beter buiten me laten.

Na een korte periode van intensieve coaching heeft José me weer op pad gestuurd met fijne tips en tricks en is mijn tool box aangevuld met ‘simpele’ manieren om zelf uit de disbalans te blijven/komen.

José is een mooie, kleurrijke, liefdevolle, hard en snelwerkende vrouw die kijkt naar wat er nodig is en buiten de lijntjes durft te kleuren. Of je nu uitgegleden bent, aan het balanceren of nog voor de lijn staat, José biedt de coaching die jij nodig hebt door aan te sluiten op jouw kunnen en manieren.

L.

Verrast was ik afgelopen week na een verheldersessie die ik bij José heb mogen doen. José kon mij, nadat ik een paar vragen over kleur had beantwoord, haarfijn vertellen waar ik op dit moment sta in het leven en waar ik mee bezig ben. Mooi vond ik dat José woorden kon geven aan het proces van ontwikkeling waarin ik zit. Ik kreeg het voor mezelf helder dat ik op de goede weg zit. Heb het ook helder gekregen waar ik nog iets heb te doen. Ik ben zeer onder de indruk wat kleur vertelt en wat kleur met je doet. Ik heb dit nooit gerealiseerd, heel mooi om dit te mogen ervaren.

José geeft haar sessie op haar eigen, nuchtere, rustgevende en liefdevolle manier en kijk. Ze geeft het op een dusdanige manier dat het comfortabel en vertrouwd aanvoelt. Dank je wel José, je hebt me enorm geholpen om het e.e.a. weer duidelijk en helder te krijgen.

Maria de C. Interieurstylist

Door na te gaan met welke kleuren ik me omring en welke ik juist uit de weg ga, wist José een bijna griezelig kloppend beeld te schetsen van wie ik ben, wat mijn kwaliteiten zijn, maar ook waar ik nog wat te ontwikkelen heb. Door dat aan kleuren te verbinden werd daadwerkelijk een aantal dingen flink helderder voor me.

Hoewel ik het eerste niet had verwacht is José HEEL nuchter en lichtvoetig en doet ze haar analyse vanuit kennis en lange ervaring. Die verheldersessie verhelderde echt verrassend veel!

Mark Meinema, Communicatie-consultant, Maak Je Punt

Voordat ik bij jou op bezoek kwam, deed ik heel vaak dezelfde kleding van dezelfde kleur aan. Tot mij eerste bezoek aan jou. Er ging een wereld van kleur en variatie voor me open. Het heeft me veel zelfvertrouwen en vrolijkheid gegeven. Door jouw enthousiasme en vele tips voel ik me weer op en top vrouw. José ik zou iedereen kunnen aanraden om naar jou toe te gaan. Je enthousiasme, vertrouwen, gezelligheid en vakmanschap hebben mij een bijzonder gevoel gegeven.

Liefs S. “

Maandag ging ik met een prettig en blij gevoel naar huis. Wat een info moest ik verwerken super vond ik het vooral jouw enthousiasme. Volgende dag weer mijn kledingkast en de vuilniszakken die klaar stonden door gesnuffeld. Op internet ben ik op zoek gegaan naar ander kapsel en wat denk je mijn man ging zelf op onderzoek uit ?.

Het begint positief uit te werken. We zijn er blij mee. Kijk uit naar maandag. Liefs Sylvia”

Een week geleden had ik een kleurgesprek met José. Mijn lievelingskleur: ROZE natuurlijk! Tijdens het gesprek begreep ik meteen waarom. José beschreef mij als persoon aan de hand van de beschrijving van de kleur roze. Ik herkende mezelf totaal in alle eigenschappen waar roze voor stond. Zachtheid, vrouwelijkheid, willen helpen… Kleuren die me tegen stonden…. Rood en groen. Zowel groen (rust, grenzen) als rood (doorzetten, actie nemen) heb ik eigenlijk wel meer nodig in mijn leven en mijn bedrijf. Ik voelde meteen dat het waar was. De week erna ben ik meer gaan experimenteren met het dragen van verschillende kleuren en het gevoel dat ik daarbij had. Kleding die natuurlijk al langere tijd in mijn kast hing, maar die ik al een tijdje niet aan had gedaan. En afgelopen weekend kocht ik een nieuwe jurk. Ik moet eerlijk zeggen, hij staat echt mooi en ik voel me er super goed in. Je kunt zeker al raden welke kleur?…. ROOD! José is echt een expert in haar vak en weet kleur heel goed te vertalen naar je persoonlijkheid. Het heeft me doen beseffen dat kleur zoveel krachtiger is dan ik dacht. Dankjewel, José, voor jouw liefdevolle feedback en waardevolle kennis over kleur!

Ilaria  Caputo,  Marketingcoach  voor  coaches  en  therapeuten

Na ons telefoongesprek maakten we een afspraak voor een Op & Top Kleuradvies. Het voelde goed en ik besloot om ook een kleurcoach consult bij je te doen. Ik verwachte dat ik meer inzicht zou krijgen over welke kleuren mij het beste zouden passen/staan. Dat ‘het kledingkast probleem’ opgehelderd zou worden. En, een fijne begeleiding hierin. Allemaal uitgekomen! Het kleuradvies heeft mij meer bewust gemaakt over wat kleuren voor mij kunnen betekenen, fysiek en mentaal. En ook hoe anderen je kunnen zien, hoe je overkomt. Met de juiste kleuren voel je je beter, je straalt meer. Fijn dat ik nu begrijp hoe kleuren je kunnen ondersteunen in je leven, dat bewuste en onbewuste keuzes van kleuren je kunnen beïnvloeden. Deze keuzes kunnen je ofwel in evenwicht brengen/houden óf  kunnen het evenwicht ‘verstoren’.

Het kleuradvies helpt mij om stevig en zekerder in het leven te staan. Ik voel me prettig in bepaalde kleuren en anderen zien dat ik er goed uit zie, zoals ik ben, mezelf. Voor mij gaat alles in mijn dagelijkse leven gemakkelijker en vrolijker als ik nu ‘mijn’ kleuren aan heb.             

Het kleurcoach consult heeft mij inzicht gegeven in bepaalde periodes van mijn leven m.b.t. de kleurenkeuzes die ik heb gemaakt. Wat dat betekent. Het opende mijn ogen dat ik in bepaalde periodes in mijn leven met bepaalde kleuren begonnen was, en na een tijdje  ermee gestopt was en daarna nooit meer gedragen. Dit heb ik mij nooit gerealiseerd, waarom ik bepaalde kleuren nooit meer draag. Naar deze kleuren kijk ik nu meer bewust.
Harriët uit Portugal boekte een Top Kleuradvies en een Kleurcoach consult

Ik vond de opleiding super. Kleur beleven vanuit gevoel, hele mooie eye openers! De manier waarop José het heeft begeleidt is fantastisch. Kosten nog moeite bespaard om kleur op alle manieren te beleven, voelen, ruiken, proeven ect. Wat me bij blijft is dat kleur altijd aanwezig is en je altijd beïnvloedt.Ik benader kleur vanuit professie, op techniek en wetenschap en al een beetje op intuïtie. Vanaf nu zal dat vooral op intuïtie en gevoel zijn en nog een beetje op techniek. Deze cursus heeft mij een stukje zelfreflectie gegeven om stappen te nemen in een nieuwe richting. Daar was ik namelijk al een tijdje naar op zoek. Ik kan deze cursus dan ook aanbevelen, José is super en ik ben heel blij dat ik bij haar terecht ben gekomen. Ik had er vooraf een goed gevoel bij en dit klopt helemaal. De hartelijke begeleiding en het persoonlijke consult zullen me bijblijven.  José is een hele fijne trainer met veel oog voor alle mensen uit de groep.De groep bestond uit 4 leuke dames en het niveau was fijn! Ik ben altijd nieuwsgierig en wil graag nog dieper op deze materie ingaan tijdens Module 2! Dianne volgde Module 1 van de 4-daagse Kleur(coach)opleiding

Het was heel leuk om te ervaren wat kleur kan doen en teweeg kan brengen. Maar ook fijn om te leren dat kleur je richting en inzicht kan geven. Dat is helemaal geslaagd! Ik vond het zo mooi om te zien hoe je iemand kunt beschrijven via de kleuren die ze draagt of juist niet. Er kwamen hele mooie dingen uit voort. Ik kan de cursus van harte aanbevelen want het heeft mij inzicht en richting gegeven, zowel op persoonlijk als fysiek vlak. José is een hele fijne docente. Ze staat heel erg open voor alles en wil graag haar kennis delen. Ze is duidelijk en begaan en geeft met passie les! Het was een fijne groep. Heel leuk om alles met elkaar te bespreken en het verschil van beleving te zien. Juist de verschillende achtergronden maakte het heel interessant. Ik heb heel veel informatie en kennis gekregen en de training met een voldaan gevoel afgesloten. Dit wil ik eerst even laten bezinken. In een later stadium ga ik zeker voor nog meer verdieping bij Module 2! Wanda volgde Module 1 van de 4-daagse Kleur(coach)opleiding

Ik ben super blij met de kennis over kleuren en dit heeft mij als persoon veel inzichten gegeven en verrijkt. ongelofelijk dat je zoveel kunt voelen en ervaren bij het visualiseren van kleur en dat kleuren zoveel kunnen zeggen. José is geweldig, veel inzicht, rust, goed georganiseerd en alles tot in de puntjes geregeld. Ik voelde me erg op mijn gemak en welkom. Er was een duidelijke structuur en een compleet aanbod van de lesstof. Het was een fijne groep  en het was prettig dat de groep niet zo groot was. Er was veel aandacht voor het individu en het was fijn van elkaar te kunnen leren.De training zou ik iedereen aanbevelen en krijgt van mij een 8,5. Hij is perfect en qua tijd en info past het ook precies. Ik wil graag doorgaan en nog meer verdieping en kennis opdoen. S. uit Gouda volgde Module 1 van de 4-daagse Kleur(coach)opleiding

Vooraf was ik benieuwd waarom ik soms aangetrokken werd door bepaalde kleuren. Deze cursus heeft me antwoorden gegeven. Wat mij bij blijft is de liefdevolle benadering van alle kleuren. De cursus heeft mij inzicht gegeven en geprikkeld om mezelf te verdiepen in de kleuren.José is TOP en heeft meer dan genoeg kennis en ervaring om deze training te geven. De groep was liefdevol en 4 deelnemers was precies goed. er was voldoende tijd voor elkaar en elkaars bevindingen. De cursus wil ik aanbevelen en krijgt van mij een 9.Hij is prima verzorgd, op alle vlakken. Van de overgedragen kennis tot de extra’s zoals proeven en ruiken. Ik wil heel graag nog meer verdieping en kennis en ga voor Module 2! Nicole volgde Module 1 van de Kleur(coach)opleiding

Haar unieke creativiteit, haar heldere kijk op dingen, letterlijk en figuurlijk, zorgde ervoor dat ik heel graag wilde dat José mijn persoonlijke kleur & styling onder de loep zou nemen. Ik verwonderde me telkens weer hoe ze via allerlei vragen, opdrachten en het zelf maken van een pinterest bord me door mijn eigen onzekerheid en onkunde heen heeft geloodst en me bewust van heel veel dingen heeft gemaakt.Wat me enorm heeft geraakt in haar is de bijzondere kijk en feeling die zij heeft voor mij als persoon om het “eigene” in mij naar boven te halen. Om een voorbeeld te geven; de geweldige tip die ik kreeg om halfedelstenen als sieraad te gaan gebruiken omdat zij dit zo mooi bij mij vindt passen. Inmiddels is dit een soort personal branding voor mij geworden.Echt super blij mee!En elke keer geniet ik weer van de complimentjes die ik van mensen krijg over de kleuren en de kleding die ik draag. Ik voel me inmiddels een stuk zekerder, ook bijvoorbeeld op foto’s of in een vlog. Immers, ik weet dat de kleuren goed matchen en het beste in mij naar boven halen. José is niet alleen een supervakvrouw maar daarnaast ook enorm gevoelig en intuïtief. Hierdoor raakt zij zoveel meer diepere lagen aan waardoor de hele kleur & styling een enorme verdieping krijgt. Voor mij heel verrassend, helend en Op en Top blij mee. En elke dag geniet ik nog na van alle ins en outs over kleur, kleurbeleving en vooral het ultieme gevoel te weten dat je er goed uitziet. Maaike Niemantsverdriet, Portugal Welzijnoloog

Vorige week heb ik de workshop “40-up” gevolgd bij José Verhoef van Op-en-Top-Jij. Dat was super leuk om te doen. Ik ging er redelijk onbevooroordeeld heen, ik had verwacht dat het alleen bij een kleuradvies zou blijven. Maar ook de kleuren om je heen kwamen aan bod, over je stemmingen en wat je met kleur kan uitdragen in de non-verbale communicatie. Ook kregen we stijl en kledingadvies, tot de haarkleur aan toe. Wat was het mooi om te zien wat kleuren voor je kunnen doen. Doordat de groep klein werd gehouden kon er aan allen persoonlijke aandacht besteed worden. José heeft in deze een mooi talent, kennis en kunde.Tevens is ze een geweldige gastvrouw. Ik heb enorm genoten en veel geleerd dat mij zeker van pas zal gaan komen.
Een op-en-top avond!
Lisette uit Houten

Bedankt José. Voor je inspiratie, je mooie woorden en je goede tips! Ga hier zeker mee aan de slag. Was hartverwarmend en toch ook een nadenkuurtje. Tea uit Oudewater

Vandaag was echt een cadeau. Ik werd volledig in de watten gelegd door José Verhoef van Op & Top Jij en naast een kleuranalyse heeft ze me zoveel meer gegeven. Veel inzichten, bevestiging, richting en houvast en al was het soms ook confronterend, was het bovenal heel liefdevol en gezellig. Ik ben super dankbaar en kijk echt met een andere bril naar de kleuren die ik kies. Nogmaals bedankt lieve José!  
Elske Kolkman,  Ziewent Oprichtster Theekransjes, Academie voor zelfkunde

Lieve José, dank je wel, wat heb ik een heerlijke ochtend gehad. Bijzonder te ervaren welke kleuren mooi bij mij passen, maar dat ik er ook nog mee mag en kan spelen.
Het kleurenkaartje krijgt een speciaal plekje in me handtas, om zo altijd bij de hand te hebben. En wat ben ik verwend met al die lekker dingen die je had klaar staan. Ik ben echt verwend. Ik heb je ervaren als een lieve betrokken vrouw.  Nogmaals dank je wel voor deze mooie prijs. Ik raad het iedereen aan eens bij je langs te gaan.

Liesbeth Klomp

Verslag van de reis naar Op & Top Jij;
Ik zie kleuren in mijn kleding en geniet van kleuren van mijn nieuwe kleding en voel me er nu ook mee resoneren. Ik zie waar ik de afgelopen jaren in heb geïnvesteerd, en dat was niet in mezelf in mijn vrije tijd. Het traject heeft me losser gemaakt, en dat was hard nodig, want ik zat in een dwangbuis. Onbewust en onbedoeld, maar zo was het. Ik had dan wel meer vrije tijd in mijn leven gecreëerd, maar wist niet hoe die meer ontspannen door te komen. Nu wel! Roze gaan dragen droeg hieraan bij en oranje dragen, in combinatie met de bewustwording van de betekenis van mijn lievelingsbloem (de Gerbera) heeft me meer bewust gemaakt van ‘samen’…….
Ik heb het inzicht gekregen om naar mezelf te kijken via een soort andere dimensie, niet horizontaal, of verticaal, maar meer diagonaal zou ik bijna zeggen. Ik kan zien waar ik in het verleden echt behoefte aan had, en dat in mijn kleding heb proberen te zoeken, maar daardoor kwam ik helemaal niet meer uit de verf, in mijn vrije tijd. Heel bijzonder om via deze invalshoek naar mezelf en mijn kleedgedrag te kijken…..Ik heb je al aan anderen aangeraden. Omdat je ‘dieper/verder’ gaat. Ook jij laat geen kans onbenut om de ander te helpen/ op het voor die persoon juiste spoor te zetten.
Het voelde als of jij goed voor ogen hebt gehouden wat ik zou willen bereiken/ waar ik zou willen komen en me daarheen hebt gegidst.”
Astrid van Jaarsveld, Oudewater, GZ  psycholoog en praktijkhoudster

Samen met mijn dochter de Styling Boost voor moeders en dochters mogen meemaken. Een avond van luisteren, maar ook van onder woorden brengen wat belangrijk is voor jezelf en je dochters. Deze prachtige bloemen met kleurrijke kaarten zijn het resultaat van een mooie avond…Iets om mee te nemen. Bedankt lieve José.
Judith de Graaf, Houten

Ik heb samen met mijn dochter de Styling Boost voor moeders en dochters meegemaakt. Het was heel ontspannend, gezellig maar ook vooral erg leerzaam. Voor mij en mijn dochter was kijken naar wat je kunt en niet naar wat je niet kunt of hebt en hoe hier mee om te gaan en wat kun je hier uiterlijk mee doen! Bedankt José.
Jenneke Groot

Reactie op het speciale vriendinnen event;
Het was zeker Op & Top!! Heel bijzonder en mooi. Het werkt zeker zelf dagen erna nog door….We hebben elkaar nog ge-apt en we voelden alle 5 precies hetzelfde!! Echt een bijzondere vriendschap dat je je dus helemaal open durft te stellen en ja, we hebben ontzettend gelachten, We zijn nog lang niet uitgepraat en zeker nooit uitgelachen.  Ik bof maar met zulke vriendinnen! Maar zonder José, zonder jou had het niet zo mooi en gezellig geweest. Je weet zo goed hoe je voor iedereen een passend thema kan samenstellen! Je ben een top(per).
Monique Delpeut, Neerijnen

Het was een heerlijk kado. Dankjewel lieve José, dit kan jij. Zo gastvrij en Op & Top Jij!!!! Kusss.
Ria Mulder- Boersma, Utrecht

José bedankt voor de gezellige en leerzame avond! Het was een kadootje!
Marjolein Van Lemmen- Berrens, Nieuwegein

Het was superleuk! Naast de sfeervolle ambiance waren de tips en trucs van een enthousiaste José om er mooi uit te zien heel raak en makkelijk toepasbaar. Absoluut aanrader om mee te doen!
Vanessa Walravens- Ten Voorde, Driebergen