Van ’t geijkte padje af?!

De mooie jonge vrouw was teleurgesteld. Teleurgesteld in haar lijf, in zichzelf en het leven wellicht. Al jaren liep ze in het medische circuit en bogen allerlei artsen, specialisten en therapeuten zich over haar.

Vroeger kon ze de dingen haarfijn aanvoelen. Sinds het een aantal keren mis was gegaan durfde ze daar niet meer op te vertrouwen. Daarom besloot ze jaren geleden om de regie maar bij ‘de experts’ neer te leggen. De dokters, specialisten, psychologen en mensen van het UWV die zouden wel weten wat goed voor haar was, toch?

Regelmatig probeerde ze hun adviezen uit, soms tegen beter weten in. Tja, wie was ze zelf dat ze het beter wist dan mensen die daarvoor hebben gestudeerd?!

Voor de buitenwereld hield ze de schijn op. Ze maakte veel werk van haar uiterlijk en koos voor vrolijke kleurtjes op een sombere dag zodat ze niet te veel vragen kreeg. Voor zover mogelijk probeerde ze krampachtig over haar eigen stukje de controle te houden. Zo zette ze zichzelf klem en verloor ze zichzelf en haar vrijheid.

Tot deze pijnlijke ontdekking komen we bij het analyseren van de kleuren van haar kledingkast.

De jonge vrouw die bij me aan tafel zit is bezig met haar re-integratie…. Na ons telefoongesprek besloot ze het eens over een hele andere boeg te gooien en bij mij een 4-daagse kleurtraining te volgen.

Tijdens haar persoonlijke Colour Comfort sessie maken we een soort tijdslijn door de kleuren van haar kledingkast te analyseren.

Als ik vraag naar het doel waar we aan kunnen werken zie de vraagtekens in haar ogen. Doel? Ze heeft geen idee. Ik zeg dat dat niet geeft, dat we daar wel achter gaan komen.

Aan de hand van haar kleuren én haar kleurcombinaties heb ik haar talenten, valkuilen en uitdagingen in beeld. Ook is daaraan is te zien waar ze staat, welke dingen haar gevormd hebben tot de persoon die ze nu is, wat ze wil en gaan we ontdekken hoe ze daar komt.

Gaandeweg zien we dat er een aantal kleuren uit haar leven zijn verdwenen. Zoals het vrolijke geel, tegelijk met haar eigenwaarde, zelfvertrouwen en doel. Maar ook alle kleuren die met haar intuïtie te maken hebben zijn verdwenen.

Ik zie haar driftig slikken en druk knipperen met haar ogen. Ze was namelijk van tevoren niet van plan om zichzelf te laten kennen. Ze had niet met kleur gerekend want kleur gaat dwars door alle lagen heen en brengt je bij de kern! Dat is de kracht en psychologische werking van kleur!

Maar nu wil ze het anders, er moet iets veranderen want het voelde niet goed meer. Voelen, dat kon ze dus nog?! Ze vindt het doodeng en durft nog niet op zichzelf te vertrouwen. Maar ze weet wel dat ze de regie weer terug wil en zich geen machteloos slachtoffer meer wil voelen. Ook wil ze geen wandelend hoofd meer zijn. Ze wil weer leren luisteren naar haar lijf en haar diepste gevoelens.

Ze wil zelf meer de regie nemen, nouja, heel voorzichtig dan! Met héle kleine stapjes zodat ze niet in de stress schiet. Aa, wat heeft ze een mooi doel gevonden!

Ze krijgt van mij 1 kleur om meer toe te gaan voegen in haar leven en dat is wit. Daar heeft ze niets mee. Als ik uitleg dat ze eerst zichzelf open moet stellen om onbevooroordeeld nieuwe mogelijkheden te bekijken snapt ze dat dat belangrijk is.

Als ik een rijtje kleuren neerleg vraag ik welke ze daarvan wil kiezen. Kiezen vindt ze lastig en een aantal kleuren zijn nog een brug te ver. Even later weet ze het. Turkoois wordt het, de kleur van op haar eigen manier. Het is ook een speelse kleur en dat is fijn want er mag wel wat meer gespeeld worden! Deze kleur helpt haar op bewust en onbewust niveau weer naar haar vrouwelijke intuïtie te luisteren en heel voorzichtig daarnaar te handelen. Door te kiezen neemt ze alweer een stukje de regie!

Kleur gaat haar helpen om met hele kleine stapjes tegelijk te veranderen.

Wil jij ook eens op een hele andere manier met jezelf aan de slag? Dat kan tijdens een persoonlijke sessie of traject maar ook tijdens de 4-daagse opleiding waarbij je de taal van kleur gaat leren spreken. Zo kan je uit je hoofd komen en de kracht & psychologische werking van kleur met al je zintuigen ervaren en leren in te zetten. Tijdens deze opleiding ontdek je steeds meer over jezelf, wat je wil en welke kleur (en energie) je daarbij kan gebruiken.

Als jij ook je eigen antwoorden wil vinden en meer de regie wil nemen over je eigen leven en geluk stuur me dan een pb. Ik vertel je graag wat Op & Top Jij voor je kan doen!

jose@opentopjij.nl , tel: 06-24549972

En voor de snelle beslisser heb ik 1 november nog een plekje vrij bij de 4-daagse kleuropleiding! http://opentopjijacademie.nl

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.