Waarom Op & Top Jij

Het was 21 juli 2000 en mijn partner en ik waren op vakantie op een Grieks eilandje. Met een motorscooter die we hadden gehuurd waren we heerlijk het eiland aan het verkennen. Wat ik toen nog niet wist was dat deze vakantie mijn hele leven zou veranderen.

Alles anders
Het was de laatste dag van onze vakantie toen het ’s morgens om 10 uur mis ging. Tijdens het wegrijden bij een tankstation gleden we met de motor uit over een oliespoor… Nadat we onze huidschade hadden opgenomen viel ik vervolgens flauw in een betonnen greppel van 2,5 á 3 meter diep. Tja, details zal ik besparen maar 3 weken na thuiskomst moest ik, met 100% instabiele wervelbreuken, voor 8 weken in een gipskorset.

Standje overleven
Mijn baan als bloemstyliste was erg zwaar, maar mijn drive om mee te blijven draaien in de maatschappij was groter. Ik heb hard geknokt voor mijn herstel maar uiteindelijk moest ik het gevecht staken. Bam! Ongeschikt voor arbeid. Ben je ergens begin dertig. Tja en dan?

Onderweg….
Er volgde een heel proces van vallen, opstaan, knokken, schamen, gefaald hebben, nergens bij horen, mislukt voelen, geen doel hebben, niet meer mee doen, eenzaam voelen, accepteren en zo maar door. Tegelijk was de zoektocht naar mezelf begonnen! Wie was ik dan zonder baan, zonder kinderen en met een lijf wat niet wil wat mijn hoofd wel wil?! Eén ding wist ik zeker, ik ben meer dan mijn lijf!

Op zoek naar lichtpuntjes
Ik ging opzoek naar mijn kwaliteiten, passies en de dingen die ik als kind al graag deed en leuk vond. Ik werd vrijwillige gids op Kasteel de Haar en volgde kunstgeschiedenis lessen. Volgde trainingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling, op gebied van voeding, gezondheid en mindset, leerde (weer) luisteren naar mijn hart & lijf, grenzen aangeven, beter omgaan met hooggevoeligheid & perfectionisme en mijn nieuwe ik te accepteren. Het was een hele reis (die nooit stopt), maar met geloof, hoop en liefde ging ik op weg.

Zingeving
Toen ik na jaren weer sterker was geworden bedacht ik een plan om weer mee te kunnen draaien in de maatschappij. Ik wilde iets terug geven aan mijn medemens. Imagostylist wilde ik worden. Zo kon ik mijn liefde voor kleur en styling combineren met mijn liefde voor mensen.  Anderen blij maken door te ontdekken wat hun sterke punten en kwaliteiten zijn, om vervolgens hun unieke ik zichtbaar te maken.

Ik wil meer
Al snel bleek dit voor mij niet genoeg te zijn. Ik wilde mensen net als ik weer in het zadel helpen! Ik ontdekte de psychologische werking van kleur en volgde een opleiding tot colour coach en mental coach. Later volgde ik diverse ander opleidingen om iemand snel weer de regie over eigen leven en brein te kunnen geven.

Balans is het magische woord
Jouw leven & uiterlijk in overeenstemming met wie jij bent, waar jij van houdt en waar jij goed in bent. Maar ook balans tussen geven & ontvangen, inspannen & ontspannen, werken & genieten, doen & laten(doen).
En focus!

  • Focussen op dat wat er wel is, in plaats van op wat er niet (meer) is.
  • Niet meer achterom, maar vooruit kijken op naar de stip op de horizon.
  • Je nieuwe ik en situatie (leren) accepteren en goed voor jezelf zorgen.
  • De regie nemen en energie steken in dingen waar je (wél) invloed op hebt.

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus waar wil jij jouw aandacht op richten?

Je essentie leven
Ieder mens wordt geboren met unieke talenten en passies. Door te ontdekken welke dat (nog meer) zijn en die vervolgens op jouw manier in te zetten, kom je er achter dat de dingen meer als vanzelf gaan en je hier zelfs energie van krijgt.

Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat jij tot meer in staat bent dan je denkt!

Mijn missie
Ik geloof dat ik met een reden dit ongeluk mocht overleven. Ik zie het nu als mijn missie om mensen die vastgelopen zijn op weg te helpen. Door middel van coaching en training (en eigen ervaring) help ik alle innerlijke blokkades zoals angsten, belemmerende overtuigingen of trauma’s die in de weg zitten op te sporen, op te ruimen en leer jij jouw interne- en externe krachtbronnen aan te boren zodat jij weer de regie krijgt over je leven!

Ik help jou jezelf opnieuw uit te vinden en je eigen code te kraken. Om wie je bent en wat je laat zien met elkaar in balans te brengen. Om Vol Zin te Leven, op jouw voorwaarden! Authentiek, uniek en echt!

Kraken die code?
06-24549972