Waarom Op & Top Jij

Het was 21 juli 2000 en mijn partner en ik waren op vakantie op een Grieks eilandje. Motorscooter gehuurd en heerlijk het eiland verkennen. Wat ik toen nog niet wist was dat deze vakantie mijn hele leven zou veranderen.

’s Morgens om 10 uur ging het mis, we gleden uit over een oliespoor en nadat we onze huidschade hadden opgenomen viel ik flauw in een betonnen greppel van 2,5 á 3 meter diep. Tja, details zal ik besparen maar 3 weken na thuiskomst moest ik, met 100% instabiele wervelbreuken, voor 8 weken in een gipscorset.

Mijn baan als bloemstyliste was erg zwaar, maar mijn drive om mee te blijven draaien in de maatschappij was groter. Ik heb hard geknokt voor mijn herstel maar uiteindelijk moest ik het gevecht staken. Bam! Ongeschikt voor arbeid. Ben je ergens begin dertig. Tja en dan?

Er volgde een heel proces van vallen, opstaan, knokken, schamen, gefaald hebben, nergens bij horen, mislukt voelen, geen doel hebben, niet meer mee doen, eenzaam voelen, accepteren en zo maar door. Tegelijk was de zoektocht naar mezelf begonnen! Wie ben je dan zonder baan, kinderen en met een lijf wat niet wil wat je hoofd wel wil?! Eén ding wist ik zeker, ik ben meer dan mijn lijf!

Ik ging opzoek naar mijn kwaliteiten, passies en de dingen die ik als kind al graag deed en leuk vond. Ik werd vrijwillige gids op Kasteel de Haar en volgde kunstgeschiedenis lessen. Volgde trainingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling, op gebied van voeding, gezondheid en mindset, leerde (weer) luisteren naar mijn hart & lijf, grenzen aangeven, beter omgaan met hooggevoeligheid & perfectionisme en mijn nieuwe ik te accepteren. Een hele reis, die nooit stopt, maar met de steun van mijn geloof, hoop en liefde ging ik op weg.

Toen ik na jaren weer sterker was geworden bedacht ik een plan om weer mee te kunnen draaien in de maatschappij. Ik wilde wat terug geven aan mijn medemens. Imagostylist wilde ik worden. Zo kon ik mijn liefde voor kleur en styling combineren met mijn liefde voor mensen.  Anderen blij maken door te ontdekken wat hun sterke punten en kwaliteiten zijn, om vervolgens hun unieke ik zichtbaar te maken.

Al snel bleek dit voor mij niet genoeg te zijn, ik wilde meer. Mensen net als ik weer in het zadel helpen, dat wilde ik! Ik ontdekte de psychologische werking van kleur en volgde een opleiding tot colour coach en mental coach. Later volgde ik diverse ander opleidingen om iemand snel weer de regie over eigen leven en brein te kunnen geven.

Balans is het magische woord. Jouw leven & uiterlijk in overeenstemming met wie jij bent, waar jij van houdt en waar jij goed in bent. Maar ook balans tussen geven & ontvangen, inspannen & ontspannen, werken & genieten, doen & laten(doen).
En focus!

  • Focussen op dat wat er wel is, in plaats van op wat er niet (meer) is.
  • Niet meer achterom, maar vooruit kijken op naar de stip op de horizon.
  • Je nieuwe ik en situatie (leren) accepteren en goed voor jezelf zorgen.
  • De regie nemen en energie steken in dingen waar je (wél) invloed op hebt.
  • Alles wat je aandacht geeft groeit, dus waar wil jij jouw aandacht op richten?

Ieder mens wordt geboren met unieke talenten en passies. Door te ontdekken welke dat (nog meer) zijn en die vervolgens op jouw manier in te zetten, kom je er achter dat de dingen (meer) als vanzelf gaan en je hier zelfs energie van krijgt.

Ik ben er heilig van overtuigd dat jij, net als ieder mens, meer in je hebt en tot meer in staat bent dan je denkt!

Ik geloof dat ik met een reden dit ongeluk mocht overleven.
Ik zie het nu als mijn missie om anderen verder te helpen. Door middel van coaching, training, styling en vanuit mijn eigen ervaring help ik jou terug in het zadel naar jouw eigen Op & Top Ik!